UEFA.com: Бразилците помагат на Лудогорец да блесне в Европа

Снимка: UEFA.com
Филмът на УЕФА за Лудогорец отдели специално внимание на приноса на бразилците в клуба. Кишада, Шоко, Мишел Платини, Марселиньо и Кайсара дадоха интервюта в края на миналата година пред екип на УЕФА.

"Президентът има ясна визия за това как клубът да постигне големи успехи в България, коментира Марселиньо пред UEFA.com.

- Той искаше титлата още в първия сезон и след това се случиха хубави неща. Точно това ми беше казано, преди да дойда в България. Когато пристигнах, всички бяха щастливи. Шоко ми помагаше с адаптацията и станахме приятели от самото начало. Това беше първият ми контакт с Лудогорец".

Бразилците са едно цяло след акостирането си в страната, като добрите им взаимоотношения помагат на тима на Стойчо Стоев да постига успехи на терена и да се бори за трета поредна титла.

"Много е трудно, когато си далеч от дома, от семейството си и от приятелите, споделя Кишада. - Затова винаги се опитваме да бъдем заедно, когато не сме на игрището. Не мисля, че тук има бразилска култура. Ние самите трябва да я изградим в местата, които посещаваме".

Самите футболисти бяха приети добре в Разград. Ето какво казва Кайсара по този повод: "Когато си на улицата, хората искат да се снимат с теб; молят и за автографи. Тук всеки е доволен дори и от най-малкото, което правим по време на мачовете. Те са щастливи, когато някой футболист покаже майсторство. Примерно като Роман Безяк, който е много класен играч, или като Марселиньо. Те доставят удоволствие на феновете дори само с дрибъла си. Така че представете си какво е сега след тези наши успехи в Лига Европа. Запалянковците са възхитени".

Марселиньо е съгласен с думите на сънародника си Кайсара. "Феновете наистина са въодушевени както от прогреса на Лудогорец в българското първенство, така и в Лига Европа. Когато ни видят на улицата, винаги ни поздравяват за успехите. Има случаи, в които не сме се представили добре в двубоя, но те пак ни подкрепят на улицата, като ни викат "Хайде, давайте, главите горе". Наистина ми допада града и то най-вече заради хората, които са гостоприемни и винаги ни надъхват, особено нас - бразилците", завършва Марселиньо.