Фен Клуб Лудогорец - София на две години

Преди няколко дни фен клубът на Лудогорец в София стана на две години. Ние се свързахме с председателя Цветан Димов и му зададохме няколко въпроса.

Когато създадохте фен клуба, какви бяха вашите цели?

- В София живеят много хора с разградско потекло. Затова през декемри заедно с Героги Костов решихме да обединим фенските си настроения. Така инициативен на 28.01.2012г комитет предложи да се създаде основите на това дружестви. Решихме да го направим на връх празника на Разград, където по традиция се събираме и отбелязваме празника.

Целите на фен клуба бяха да обединят привържениците на футбола от Лудогорието. Подкрепата от наша страна със столичните двубои бяха с приоритет. Гостуванията извън София са приключение, преди и след победите на отбора ни. С трепет очаквахме мачовете в Европа – Словения, Сърбия и др.

А кои от тях постигнахте и какво предстои от сега нататък?

- Целта на фен клуба е да затвърди и разшири членовете си. Този проект се превърна и в социален. Стари приятели, бивши колеги, съученици и др. намериха общи виждания и в живота, който предлага столицата. Започнахме да се събираме не само на сбирките си. Сбирки с повод и без повод затвърдиха социалния ни живот. Празниците с колегите станаха още по – забавни. Според мен ние се превърнахме в малък формат на земляческото сдружение Лудогорие – София.

Колко на брой са членовете във фен клуба и приемате ли нови?

- Членовете ни са 38. Можем да се похвалим, че между нас има и членове от нежния пол и то не малко. За постижение можем да се похвалим с членове не само от София, не само от Лудогорието, но и от други градове Перник, Плевен и др.

Ще има ли представители на фен клуба на 20 февруари в Рим за мача с Лацио от 1/16 финалите на Лига Европа?
- Силно присъствие ще има в Рим. Желаещите бяха много, но само доказалите се ще намерят места за събитието. Обидно ми става, когато чета, че феновете тръгват на екскурзия.

Какво очаквате от отбора през тази година?

- За мен проектът „Лудогорец“ не е само спортно дружество. Дружество, което да радва хората през уикенда. В икономиката и в частност търговията, Лудогорец има целия речников потенциал да бъде наричан – предприятие. Капиталът, който е вложен в него, вече е може да се нарече рентабилен. Играчите, които са активи, вече са ликвидни. Продуктът, който излиза от Лудогорец е конкурентноспособен, дори в Европа. Шампионът през 2014г. има всички ресурси и капацитет да покаже на пазара, че българият футбол не се разглежда като спортно мероприятие, но успешно се заражда и спорнтия мениджмънт. С точна маркетингова стратегия, финансова дисциплина и мениджърски управленски качества Лудогорец има място да представи в ШЛ българския дух.

И на север и на юг – Лудогорец никой друг.