Стойчо Стоев: Надявах се Лацио да продаде още футболисти

Снимка: LAP.bg
Преди заминаването на Лудогорец за Испания, старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев обяви, че тимът се движи добре, според предварителните планове.

В курорта Рота ще протече третата фаза от зимната подготовка. В Испания Лудогорец ще изиграе четири контроли - на 4 февруари с полския Корона, на 6 февруари със Спарта Прага, на 8 февруари с Локо (Москва) и на 12 февруари с ФК Краснодар.

„Отборът още не е готов за първенството, нормално е, все още сме в подготвителен период. Иначе, отбора го виждам готов. Старанието е на висота, надявам се постепенно да вдигнем класата“, сподели наставникът.

„От новите мога да коментирам само Луму, защото Сашо Александров още на втория ден се контузи. Луму постепенно се интегрира и самият отбор бързо го прие. Съперниците ни на лагера ще бъдат силни, всяка една контрола е важна като игра, не толкова като резултат, но това не означава, че не трябва да постигаме добри резултати. Стремим се хем да вдигаме нивото, хем да побеждаваме.“

„Лацио вдигна класата си, видно е, определено се вижда, че през последния месец стоят по-добре на терена, може би заради новия треньор. Нормално е самочувствие, увереност, големият международен опит също да им дава класа. Има още 20 дни до мача и се надявам да се представим изключително добре срещу тях“, сподели още Стоев.

Запитан за селекцията на съперника в Лига Европа – Лацио, Стойчо Стоев прояви чувството си за хумор. „Аз се надявах да продадат и Клозе, и Каванда, и Маркети, но имат доста футболисти. Гледах на дискове доста техни мачове. Ернандес, колкото и да е ключов състезател, все пак е Лацио и ще имат доста добри заместници. Аз лично на живо повече няма да ги наблюдавам. Явор Вълчинов ще ходи на дербито с Рома“, каза още треньорът.

„Иван Стоянов има договор до лятото, проблемите там са да кажем състезател-собственик на основата на финансови недоразумения. Собственикът ако реши, той да ги коментира“, добави треньорът на Лудогорец.

Gong.bg