Лудогорец с класика срещу Корона Киелце

Снимка: ludogorec.net
Лудогорец се наложи с 3:0 срещу полския Корона Киелце в първата си контрола на испанска земя. Разградчани нямаха проблеми срещу един от по-слабите тимове в Екстракласата, който освен това бе играл вече проверка в понеделник.

Българският шампион бе по-добрият отбор и въпреки че в началото вятърът сериозно пречеше на двата състава, резултатът бе открит в средата на първото полувреме, а през второто Лудогорец завърши работата си.

Първият гол падна в 23-та минута, от заучено положение за Лудогорец от корнер, Марселиньо получи от корнер, върна към Златински, който с удар от 15-тина метра с левия крак вкара в долния десен ъгъл на вратаря. И след почивката Лудогорец диктуваше нещата и в 53-та минута стигна до второ попадение.

След многоходова акция, с над 10 паса, се стигна до подаване до Мисиджан, и той от наказателното поле с десния крак реализира за 2:0. В 74-та минута резултатът набъбна до 3:0 - Кишада вкара страхотен гол с удар от над 20 метра, като прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на поляците.

В последните минути Димо Бакалов на два пъти се опита да увеличи още резултата, но шутира в аут и в двете ситуации.

Статистика и коментари

Gong.bg