Лудогорец назначи втори кондиционен треньор от Испания

Снимка: Gong.bg
Лудогорец назначи втори кондиционен треньор от Испания. 32-годишният Хавиер Кастильо, който пристига от елитния Бетис, ще работи с колегата си Серхио Марти в екипа на Стойчо Стоев и футболната академия на шампионите. Подобно на Марти Кастильо има сериозна теоретична подготовка и богат практически опит. Завършва университета във Валенсия, има и няколко специализации. Магистър е по бизнес администрация и спортен мениджмънт.

Хавиер Кастильо започва кариерата си във Виляреал през 2002 г. В началото работи с отборите в школата, като с него Виляреал става шампион на Испания при децата до 11 години през 2007 г. Впоследствие преминава в дублиращия отбор. Между 2009 и 2012 година Кастильо е в представителния тим на Виляреал, с който постига сериозни успехи - полуфинал в Лига Европа (сезон 2010/2011), полуфинал за Купата на Краля в Испания ( сезон 2010/2011) и участие в групите на Шампионската лига (сезон 2011/2012 г.).
През миналата година Хавиер Кастильо напуска Виляреал и преминава в Реал Бетис, където е в щаба на популярните испански треньори Пепе Мел и Хуан Карлос Гаридо. В клуба от Севиля Кастильо работи до преминаването си в ПФК Лудогорец.

Наемането на младия специалист е поредната стъпка от изпълнението на дългосрочната стратегия за развитие на ПФК Лудогорец. Част от нея е привличането на млади специалисти, запознати със съвременните методики на подготовка на отборите от водещите първенства в Европа. Ръководството на ПФК Лудогорец инвестира в обучението и на български треньори, които периодично получават възможност да наблюдават работата във водещите школи, основно в Испания.