Терзиев аут за поне седмица

Снимка: Gong.bg
Централният защитник на Лудогорец Георги Терзиев ще бъде аут от терените поне за седмица. Това стана ясно след проведения днес ядрено-магнитен резонанс на десния крак на футболиста. Той получи травма по време на вчерашната контрола срещу Спарта Прага и напусна терена принудително. При така стеклите се обстоятелства Терзиев вероятно до последно ще бъде под въпрос за първия мач от 1/16 финалите в Лига Европа срещу Лацио. Той пропуска със сигурност контролите срещу Локомотив Москва и ФК Краснодар, а почти сигурно и двубоя срещу Нефтохимик в А група.

Контузията на Терзиев отваря сериозен проблем пред треньорското ръководство на шампионите. От петима централни защитници с договори в клуба Стойчо Стоев има здрави едва двама. Другите трима са с различни травми.

Александър Барт трябва да се завърне в събота от Сърбия, където бе на лечение при известната Марияна. Когато французинът пристигне в Испания ще се прецени какви са резултатите от лечението и дали той може да влезе бързо в ритъм. Барт обаче не е изиграл нито една контрола до момента. Той получи травма по време на лагера в Турция и не проведе пълноценна подготовка с шампионите. Същото е положението и с Александър Александров. Националът се контузи още в Сандански и от тогава тренира индивидуално. Едва днес защитникът започна да тренира с топка.

Към този момент единствените двама здрави защитници са Козмин Моци и Теро Мантула, които ще започнат титуляри утре в двубоя срещу Локомотив Москва. Стойчо Стоев със сигурност ще има едно на ум в тези мачове, защото ситуацията с бранителите отново стана сложна. На този пост могат да играят също така Йордан Минев и Светослав Дяков, но това са крайни варианти пред Стоев.

Реално съществува и оптимистичен вариант, при който Стоев да има на разположение всички за началото на сезона, но той е малко вероятен. Освен това Александров няма и картотека за УЕФА и няма възможност да вземе участие в мача срещу Лацио дори да се оправи от контузията.

Веско Вълчев, Gong.bg