Александър Барт: Готов съм да помогна на България

Снимка: LAP.bg
Защитникът на Лудогорец Александър Барт призна, че все още не е ясно дали ще може да играе срещу Лацио. До мача остават 10 дни, а той не е водил пълноценни тренировки в последни 20 дни заради контузия.

„Аз започвам да се подлагам на натоварвания. За три дни при Марияна се чувствам по-добре. Ако издържа тестовете, почвам с другите. Ще е трудно, но ще дам всичко от себе си. Лошото е, че има и други контузени момчета. Терзиев все още не може да тренира пълноценно, но се надява да се включи по-рано от предвиденото“, обясни играчът на шампионите пред „Меридиан мач“. Той бе помолен да коментира преките конкуренти за първото място в „А“ група.

„Този сезон конкуренцията е много голяма. Литекс е най-сериозният конкурент за титлата. Има отлични играчи и в другите отбори – Ботев, Левски и ЦСКА. За нас ще е много трудно срещу всички. Ние защитаваме титлата и всички скачат срещу нас. Дано накрая отново ликуваме“, каза той.

„Чакам български паспорт като се върна от Испания. Мина много време, но всичко е наред. Имаше проблеми, които са отстранени. Ако получа паспорт съм готов да играя за националния отбор на България. Ако Любо иска да помагам, няма да има никакви проблеми от моя страна. За всеки футболист е чест да получи покана от толкова високо ниво. Аз нямам проблем с Пенев, по време на престоя ми в Литекс проблемите ми бяха лични. Сега всички е изчистено, ние сме в добри отношения“, подчерта Барт.