Лудогорец победи и Краснодар (ВИДЕО)

Снимка: ludogorec.net
Страхотна победа, дошла след фамозен обрат от 0:2 до 3:2, постигна Лудогорец срещу един от най-прогресиращите тимове в Русия - намиращия се на шесто място в класирането Краснодар. Това бе пети пореден успех на шампионите в зимните контроли. "Орлите" приключват лагера в Испания с пълен актив, като преди това спечелиха спарингите с Корона Келце (3:0), Спарта Прага (1:0) и Локомотив Москва (2:1). По време на подготовката в Турция Лудогорец удари 1:0 втория в Полша Гурник Забже, а преди това направи равен с Клуж Напока и загуби от Шериф.

Мачът с Краснодар, който се игра в испанския курорт Коста Балена започна много лошо за Лудогорец. Руснаците откриха резултата още в 11-ата минута, когато Вандерсон от малък ъгъл реализира. 60 секунди по-късно мачът доби кошмарен развой за българския тим. Реферът отсъди дузпа за Краснодар, след като видя фаул срещу Мамаев. Зад топката застана бившият футболист на Левски Жоазиньо и бе точен за 0-2.

Лудогорец обаче показа характер и се хвърли да търси бърз гол, с който резултатът да бъде намален. Попадението стана факт в 25-ата минута, когато Върджил Мисиджан излага двама футболисти и подаде на Марселиньо, който фронтално срещу вратата заби за 1-2. Последваха силни минути за Лудогорец, като Луму можеше да доведе нещата до 2-2. Изравнителното попадение все пак стана факт в 38-ата минута. Тогава Христо Златински изпълни блестящо пряк свободен удар с левия крак, като топката се удари в гредата и влетя в мрежата на Филцов.

В началото на второто полувреме отново Златински можеше да отбележи от фаул, но този път топката излезе на милиметри в аут. Между 60-ата и 70-ата минута Краснодар на два пъти имаше отлични възможности да излезе напред в резултата, но Козмин Моци на два пъти изби от голлинията след удари на Гоу и Ари.

В 73-ата минута след дълго отсъствие заради контузия в игра се появи бразилецът Мишел Платини. Именно той асистира за победния гол на Лудогорец, станал факт в 80-ата минута. Тогава Платини изведе отлично с едно докосване Безяк сам срещу вратаря и словенецът донесе ценния успех на шампионите.

След мача Лудогорец веднага тръгва за България, като групата се очаква да кацне на терминал 1 на летището в София около полунощ.

Статистика и коментари



Пресслужба на ПФК Лудогорец