Домусчиев: Не знаем докъде можем да стигнем (ВИДЕО)

Снимка: bTV
Кирил Домусчиев гостува в предаването „120 минути” на bTV, в което собственикът на Лудогорец разказа за това как са били посрещнати българските шампиони в Рим, какво е чувствал, докато разградчани играеха срещу Лацио в първия 1/16-финал от турнира Лига Европа и за ситуацията в клуба като цяло.

Фен ли е Кирил Домусчиев?
„Често пъти фенското ме води в инвестициите ми във футбола. Когато феновете пееха химна на България след победата с Лацио, настръхнах. Ние също поостанахме след края на мача и ги подкрепяхме в песните. Щеше да ми много по-лесно да гледам мача с феновете, защото там можеш да викаш, да извадиш малко емоциите, а в ложата само стоиш, най-много да подритнеш седалката. Стискаш зъби.”

Лудогорец – бизнес или фенщина?
„Не мога да го нарека бизнес, защото там трябва да има ясни правила, период от време, в който да започнеш да си връщаш парите. Ние сме инвестирали много в стадион, школа, отбор, издръжка на децата... много е трудно да си върнеш парите, които си вложил. Аз го приемам по-скоро като моя социална отговорност, като благотворителност. Но всичко това се ръководи по бизнес начин, по строги правила, които са от бизнеса.”

До къде може да стигне Лудогорец?
„Наистина можем да стигнем далеч, но ни трябва и малко спортен шанс. Освен тактическата, физическата и психологическата подготовка, има нужда и от малко спортен шанс. Не знаем докъде можем да стигнем, но първо трябва да гледаме към следващия мач – да не се изложим в София, да успеем да отстраним Лацио, пък тогава ще видим. Не можем обаче да разчитаме на късмета във всеки един мач. Аз винаги съм казвал, че късметът идва при силните. Той може да те покрие един път, но не може винаги.”

За реванша с Лацио:
„Около 700-800 фенове на Лацио очакваме на реванша. Надявам се, виждам и по форумите, че ще има една много сериозна българска подкрепа. Защото това е един български отбор. Успехите на Лудогорец помагат коефициента на България да се вдигне, да са поставени повече отбори, да не играем догодина срещу отбори като Иртиш. Вярвам, че има родолюбци, който ще ни подкрепят, независимо кой отбор подкрепят.”

За подценяването и злобата към Лудогорец:
„Има го това нещо, но ние постоянно опровергаваме критиците. Първо коментираха, че сме временно явление, за една година. Станахме шампиони – коментираха ни. Влезнахме в Лига Европа – пак ни коментираха. Понякога не е приятно, но се опитвам да се абстрахирам. Ние българите имаме една много лоша черта – завистливи сме. Опитваме се да омаловажаваме успехите на другите, а това ни пречи като нация, пречи ни и на успехите в колективните спортове.”

Какви са мечтите на Кирил Домусчиев за Лудогорец:
„На този етап искаме да отстранил Лацио. В домашното първенство титлата ни е много важна, защото натрупахме много добър коефициент в евротурнирите, в предварителните кръгове на Шампионската лига ще сме поставени и може да се класираме за групите. Натрупахме и опит, който дано ни помогне да се представим достойно. По отношение на базата искаме в най-скоро време да довършим всичко, да построим един хотел, да изградим и новия стадион, който обещавам, че ще е красавец, а на него преди всеки мач ще лети и един лудогорски орел.”