Ботев и Лудогорец не успяха да се победят (ВИДЕО)

Снимка: LAP.bg
Отборите на Ботев (Пловдив) и Лудогорец не успяха да излъчат победител в дербито на 24-ия кръг от "А" група. Първото попадение в срещата бе дело на Юнес Хамза в 14-ата минута. 10 минути по-късно точен за "орлите" бе Козмин Моци след изпълнение на ъглов удар в ляво от вратата на Ботев.

Малко след началото на втората част отново Хамза бе точен за 2:1. Лудогорци не им останаха длъжни и изравниха резултата 10 минути по-късно след гол на Върджил Мисиджан. Ботев и Лудогорец направиха 2:2 във фантастичен мач от 24-ия кръг на "А" група. Срещата бе изпълнена с много скоростни атаки, голове и положения и пред двете врати.

В 39-ата мин. дойде най-спорната ситуация през първото полувреме. Върджил Мисиджан стреля към вратата на Ботев след пас на Минев. Адам Стаховяк се хвърли пожертвувателно и извади топката, част от която бе преминала голлинията. Реферът зад вратата Вихрен Манев обаче не даде сигнал за гол и играта продължи.

В 64-ата минута Мисиджан се откъсна сам срещу Стаховяк. Реферът Йорданов обаче спорно реши, че играчът на Лудогорец е бил в засада.

Седем минути преди края дойде най-красивото положение в дербито, което за съжаление не се превърна в гол. Мариян Огнянов центрира и авторът на двата гола до този момент Юнес Хамза изпълни перфектна задна ножица. Топката обаче мина съвсем близо да десния страничен стълб на вратата на Лудогорец.

Статистика и коментари

Още по темата