Лудогорец издуха рекордите

Снимка: LAP.bg
3
Поредните победи на Лудогорец в Лига Европа. Шампионите станаха единственият ни отбор с подобно постижение. На практика отборът записа на два пъти по 3 поредни победи - ПСВ, Динамо и Черноморец, а след това ПСВ, Динамо и Лацио.

4
Поредните мачове, в които се разписва Роман Безяк. Нападателят на Лудогорец не може да спре да бележи гол след гол. Той вкара на ПСВ, Динамо и двата мача с Лацио.

5
Лудогорец стана българският отбор с най-много победи като гост в евротурнирите. Шампионите биха на чужд терен Партизан, ПСВ Айндховен, Черноморец Одеса, Динамо Загреб и Лацио.

6
Толкова са спечелените пари от шампионите през този сезон в Европа. Разградчани взеха точно 6 млн. евро от УЕФА, благодарение на силната си серия.

8
Лудогорец изравни серия на Локомотив Сф от 8 мача поред в Европа без поражение. За последно шампионите паднаха от Базел през август миналата година.

9
Победите на Лудогорец в Европа за един сезон. Отборът подобри досегашното постижение на Левски още след първия мач с Лудогорец на "Олимпико".

16
Лудогорец подобрява рекорда на Левски за най-много изиграни мачове в Европа за един сезон. До момента шампионите държаха първото място с Левски с по 14, но след двубоите с Валенсия ще излязат начело.

24
Толкова са вкараните голове от Лудогорец в европейската му кампанията. Шампионите счупиха отдавна досегашния рекорд на Левски от 16 гола.

25
Спасяванията на Владислав Стоянов в Лига Европа до този момент. Вратар №1 в турнира има най-много спасявания от всичките си колеги.

61
Минималният брой мачове, които ще изиграе Лудогорец до края на сезона. До момента отборът има 40 изиграни мача, а му предстоят минимум 2 за Лига Европа, 2 за купата и 14 за първенство.

219
Спечелените трофеи от съперниците на Лудогорец в Европа. Слован, Партизан, Базел, ПСВ, Динамо, Черноморец Одеса и Лацио.

36 000
Лудогорец счупи рекорда на Националния стадион "Васил Левски" по посещаемост от провинциален тим. 36-те хиляди по трибуните срещу Лацио са най-голямата публика, събирана от отбор, различен от Левски и ЦСКА.

Вестник "7 дни спорт"