Полетът на орела за мача на Лудогорец с Валенсия

Снимка: БНТ
Емблематичният за отборите на Лацио и Бенфика орлов полет ще се състои и в България. Шампионите от Лудогорец, които срещат Валенсия следващия четвъртък в осминафинал от Лига Европа, ще зарадват феновете си на стадион Васил Левски с изпълнението на дресираната птица. Минути преди началния съдийски сигнал орелът ще прелети над трибуните, а тренировките за реализацията вече започнаха.

Хуан Бернабе, дресьор: Бях изключително изненадан от начина, по който феновете на Лудогорец реагираха на полета на орела на Лацио в Рим. Приветстваха го, аплодираха го, личеше си, че го приемат като своя символ. Такъв феърплей не бях виждал. След подобна реакция нямаше как да откажа на предложението на Лудогорец.

Днес направихме първа тренировка на стадион Васил Левски и тя беше много спокойна. Бих казал, че черната орлица сплаши птиците, които летяха наоколо. Това, че стадионът ще е пълен не ме притеснява. Тази птица е свикнала с толкова много хора и по-скоро ще гледа на зрителите като на част от нейното семейство. Посвещавам полета в идния четвъртък на всички фенове на Лудогорец. Нека той ви донесе късмет.



БНТ