Пълен "Васил Левски" за Лудогорец - Валенсия

Снимка: eventim.bg
Лудогорец ще напълни почти до краен предел Националния стадион "Васил Левски" в 1/8-финала от Лига Европа срещу Валенсия! Това стана ясно официално вчера, след като 85% пропуските за съоръжението бяха изкупени. Общият брой на продадените билети снощи до 19 ч. беше почти 39 хиляди.

Вчера на касите на Националния стадион продължи да има доста голям интерес, като дори снегът и студеното време не стреснаха ентусиастите. Още от сутринта хората отидоха на касите на ул. "Гурко", за да си чакат реда. Според информация от клуба доста добре вървят продажбите и в другите градове - Пловдив, Варна, Бургас и Разград.

Още преди седмица очакванията бяха стадионът да се напълни за историческия мач на разградчани с Валенсия, но интересът на хората надмина и най-големите оптимисти. Повече от половината стадион се изкупи още в събота, а вчера билети почти не останаха. Сутринта от клуба обявиха, че бройката на свободните пропуски е само 5000.

"Интересът на хората не спира, даже постоянно ни звънят по телефоните. Вече се чудим как да отказваме или какво да правим, за да можем да съдействаме на всички. Официално мога да кажа, че бройката на продадените билети е над 38 хиляди. При това, имайки предвид, че е понеделник, а до мача има повече от 2 дни", коментира изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев.
Шампионите отново са поканили деца от най-големите футболни школи, които ще влязат на стадиона безплатно, за да се насладят на живо на футбол от високо европейско ниво.
"Мисля, че максимално ще можем да вкараме малко над 41 хиляди души. Знаете, че блокираме първите редове в секторите "А" и "В", за да може хората да се чувстват удобно и да не се нарушава техният комфорт за гледане на мача", добави още Петричев.

По предварителни очаквания Валенсия няма да има голяма агитка за мача в София. Испанците са обявили, че максималният брой на техните запалянковци няма да надвишава стотина души. От клуба не са проявили никакви по-специални изисквания за делегацията си по време на престоя в София.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"