8 дами се грижат за добрия имидж на Лудогорец

Снимка: ludogorets.com
Футболът отдавна не е просто спорт, а социален феномен, който вълнува цялото човечество. Несъмнено в последните десетилетия жените се превръщат в неизменна част от най-популярната игра. За щастие не само под формата на новоизлюпилата се професия: „футболна съпруга” а и като отговорни кадри в администрацията и ръководството на водещите отбори. Не правят изключение и тимовете от А група. Нека да обърнем внимание на „нежния взвод” в лагера на шампионите. Безспорно най-открояващата се фигура е председателят на борда на директорите в Лудогорец - Теменуга Газдова.

Въпреки че животът и отскоро е свързан с футбола, финасовият експерт на „орлите” определено е „дясната ръка” на Кирил Домусчиев в Разград и всяка една инвестиция на клубния бос минава през нейните ръце. Професионалната и биография е изключително богата и мястото на върха на „пирамидата” в най-добре организирания отбор в България не е случайно. „Желязната лейди” в ръководството на „зелените” е родена на емблематичната дата 8 март в София. Възпитаник е на немската гимназия в столицата. Висшето си образование завършва в УНСС. Работи в Министерството на финансите в продължение на 16 години, като последните 4 от тях са в Главно управление на данъчната администрация. Газдова е сред първите, които започнаха да създават новото данъчно законодателство в България. В частния бизнес се подвизава от 1995 година. Започва като финансов директор в застрахователно дружество „България”, което в момента носи името „Алианц България”. Две години по-късно е назначена за изпълнителен директор на Приватизационен фонд „България”, а малко след това и на Търговска банка „Алианц България”. Едновременно с това е избрана и за член на Съвета на директорите на „Биовет” АД. Интересното е, че през 2000 година става изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка, чийто управител в момента е друг голям футболен меценат - Цветан Василев. В последствие изпълнява същата длъжност и в „Българо-американска кредитна банка”. В крайна сметка се озовава в Разград, където сега е управител на местния клон на фармацевтичната компания „Биовет”, като същевременнно с това е и член на управителния съвет на дружеството. От 2010 година е председател на Съвета на директорите в Лудогорец.

В клуба има още 7 дами на различни длъжности. Една от най-разпознаваемите е Стела Симеонова. Преводачката е навсякъде с тима по лагери, като често се изявява и като асистентка на пресаташето на отбора Владислав Трифонов. Интересното е, че Стела е приятелка на бившата преводачка на отбора Диляна, която лично я е препоръчала за своя наследничка. 24-годишната блондинка говори свободно английски, португалски и френски. За разлика от други наши клубове в Лудогорец подхождат отговорно със служителите си и разполагат с отдел „Човешки ресурси”. Той е воден от икономистката Латинка Петрова. Бившата банкова служителка завършва Стопанската академия „Димитър. А. Ценов” в Свищов. Освен това е хористка в популярния местен хор „Железни струни”, с който често гастролира в чужбина. Тимът разполага с двама технически сътрудници в лицето на Николета Георгиева и Милица Недялкова. Първата можеше да бъде забелязана в компанията на Ангел Петричев по време на някои от церемониите по тегленето на жребия в Лига Европа.

Широко коментираните заплати на футболистите пък минават през ръцете на оперативния счетоводител – Марина Христова. Марина е възпитаничка на Икономическия университет във Варна, където се е дипломирала в специалността „Аграрна икономика”. Като истинска фенка на тима, тя неизменно е на официалната ложа на „Лудогорец Арена” по време на домакинските двубои на „зелените”. И накрая, но не и по важност са две момичета, които остават повече в „сянката”, но работата им е изключително важна. Това са рецепционистките Преслава Радкова и Диана Стоянова. Първата е възпитаничка на стопанската академия в Свищов, докато втората е завършила Русенският университет. Те отговарят за кетъринга на стадиона, както на официалната трибуна, така и във всеки един от секторите на стадиона. Важно е да се отбележи, че всички освен преводачката на състава са местни момичета, които са закърмени с любовта си към Лудогорец.

Цветелин Петков