Феновете на Лудогорец избират име на орела

От днес до събота включително феновете на ПФК "Лудогорец" ще имат уникалната възможност да изберат име на лудогорската орлица чрез анкета в официалния сайт на Клуба ludogorets.com. Талисманът ни вече е любимец на привържениците на „орлите“ и преди всеки домакински мач на шампионите величествената птица ще кръжи над трибуните на „Лудогорец Арена“, за да носи късмет на отбора.

ПФК „Лудогорец“ дава 6 предложения за имена на черната орлица:

- Първото е Фортуна. Всеизвестно е, че Фортуна е богинята на щастието и късмета. Почитана е от римските императори и винаги присъства на отпечатваните от тях монети. Фортуна е подходящо име за орлицата не само заради доброто звучене, но и заради нуждата от спортно щастие, което задължително трябва да съпътства всеки отбор.

- Глория е второто предложение за име. В превод от английски език Глория означава Слава или Ореол.

- Третото предложение е черната орлица да носи българското Слава. Тази дума има семантична натовареност заради историческите победи на българските войници и спортисти в миналото.

- Победа също е подходящо име за орлицата, която с полета си ще вдъхновява играчите на „Лудогорец“ и публиката да печелят своите мачове и срещу най-иметите съперници, с които „орлите“ ще играят за в бъдеще.

- Петото предложение е орлицата да се казва Вяра. Името е подходящо за символа на отбора, защото целият екип на „Лудогорец“ доказа, че вярва до последно в победата и не жали сили и средства, за да я постигне.

- Nike e последното предложение. Освен древногръцка богиня на победата в сраженията, Nike е и символ на победата в спортни и артистични изяви.

ПФК "Лудогорец" ще обяви официално избора на феновете в неделя, а как ще се казва орлицата, решавате единствено Вие. Достатъчно е само да гласувате в клубния сайт. Всички се надяваме орлицата да изпълни ритуалния си полет с новото име преди началото на мача с Ботев (Пд) от NEWS 7 футболно първенство, който ще се играе в неделя.

Благородната птица, която Лудогорец получи от италианския Лацио вече направи два полета - преди първия 1/8 финал на Лига Европа срещу Валенсия (0:3) в София и минути преди дербито от NEWS 7 футболно първенство Лудогорец - Литекс (3:0) в неделя. Освен емблематичните полети преди мач талисманът на Лудогорец ще бъде използван за благотворителна дейност и популяризиране на клуба. До няколко дни привържениците ни могат да очакват и първите сувенири с уникални снимки от полета на орлицата.

Гласувай в анкетата