Една година нежна подкрепа за Лудогорец (ВИДЕО)

Снимки: Иван Иванов(Ivanoff-photo.com), Радка Минчева(Dariknews.bg) и LAP.bg
На този ден преди година бе създадена първата дамска фен фракция на Лудогорец – Green Ladies. По повод първата година на фен фракцията ние се свързахме с част от членовете и им зададохме няколко въпроса.

Как решихте да създадете фракцията и с каква цел?

Е.Г.: Идеята за фракцията възникна около година преди създаването ѝ, но реализацията се забави, защото нямахме смелостта или по-скоро нужния опит. Нашият стадион е със засилено женско присъствие спрямо другите и това явление ни накара да действаме по-смело за сбъдването на своята мечта - Green Ladies! Така на 18.04.2013 дадохме старт на фркацията си. Главната ни цел бе да обединим момичета с нашите възгледи около общата ни страст и в последствие да бъдем полезни в други социални дейности.

Д.К.: Бяхме сигурни, че ще се справим с всички препядствия и че момичетата ще се разбират прекрасно, ако ги свързва една обща цел-отборът. А също така, чрез тази фракция искахме и да привлечем нови хора в сектора.



Как бяхте приети от ръководството и отбора?

И.Б.: От ръководството бяхме приети много добре, както и от отбора. На първия ни мач като "Green Ladies" по много мил начин показаха уважението и подкрепата си към нас!

С.М: Не очаквах чак толкова голямо внимание от тяхна страна. На въпросния ни първи мач част от футболистите ни подариха бели рози. Всички бяха доста мили към нас и ни се радваха.

Е.Е.: Видя се сериозното отношение и уважение на ръководството и отбора към нас. Въпреки че все още не бях част от групата жестът с розите бе огромна изненада за мен.

Р.Д.: Бяхме приети добре не само от ръководсвото и отбора, но и от феновете. Всички ни се радват много. Никога няма да забравя първия ни мач заедно, беше много вълнуващо.

Е.Г.: Като цяло дебютният ни мач ще остане незабравим момент за всяко от момичетата. Въпреки, че се опитахме да бъдем изненадата на мача, изненаданите бяхме ние. Ръководството на клуба незнайно откъде ни беше разконспирирало и ни посрещнаха на стадиона по начин, за който дори не сме мечтали. Освен, че се почувствахме поласкани в този момент, усетихме, че ние сме част от това семейство и сме на точното място - нашия дом! Като във всяко ново начало се тръгва леко колебливо, но този жест ни даде липсващата доза увереност. От този момент аз знаех, че ще дам всичко от себе си, за да бъдем един успешен проект! Наричам го проект, защото в началото беше това - сега... сега е друго, сега ние сме семейство!

Колко на брой са членовете във фен клуба и приемате ли нови?

К.К.: 14 сме на брой в момента и нямаме търпение нашето семейство да нарасне.

Е.Г.: Всяко момиче над 15год., което е водено от единствената цел да подкрепя отбора безрезервно и да помага в другите ни проекти, е добре дошла сред нас!

Какво постигнахте досега и какви са целите от тук нататък?

Й.П.: Постигнахме много неща заедно като колектив и се надяваме да продължаваме да го правим. Целите ни са да се съберем колкото се може повече момичета и да докажем, че и момичетата могат да обичат така силно футбола и могат да подкрепят любимия отбор.

Р.Д.: Главната ни цел е най-вече да продължим да се развиваме като фракция .

М.А.: Постигнахме достатъчно, за да заслужим уважение. От сега нататък трябва само да градим и да поддържаме доброто си ниво на представяне.

Д.К.: Ние сме като едно голямо задружно семейство. Подкрепяме се една друга и споделяме идеите си, събираме се всяка седмица дори без повод. Ходим заедно на мачове, организираме събития заедно с ръководството на клуба и другите фен клубове на отбора, включваме се в най-различни инциативи. От тук нататък нашата обща цел е едина - нежна подкрепа за силния шампион Лудогорец.

Е.Г.: Най-важното, което постигнахме през първата ни година, е, че извоювахме мястото си в сектор „Д“. Доказахме, че искрено обичаме и правим всичко в подкрепа на отбора си. От тук нататък главната цел е същата - подкрепа за Лудогорец! Друг плюс за нас е, че наложихме името си, хората ни познават и ни се доверяват, а това ще ни помага в реализирането на другите идеи, които имаме.



Какво очаквате от отбора през тази година?

С.М.: Очакваме още спиращи дъха моменти , да продължават да играят приятния за всички футбол , да продължават да ни карат да мечтаем и да надхвърлят и най-смелите ни мечти, както направиха този сезон.

Е.П.: Очаквам добро представяне и още много радостни моменти както тази година.

К.К.: С всяка година Лудогорец не спира да ни изненадва във възходяща градация и бих казала, че очаквам големи изненади от тях.

Е.Е.: Тази година очаквам от любимия си отбор да покаже отново чудесната си игра, с която накараха толкова много българи да се наслаждават на един истински футбол и да се гордеят с отбор, постигнал толкова много за толкова кратко време като Лудогорец. Очаквам тази година да надминат собствените си постижения и да ни накарат да се гордеем още повече с тях.

Е.Г.: За нас всяка победа и всеки успех е неизмерима радост. Очакваме да станем шампиони отново, да спечелим Купата на България и да покорим Шампионска лига. Най-важното обаче не са победите - ясно е, че при всеки отбор има периоди на възход и спад в играта. Нещото, на което държим най-много, е да виждаме борбеност, мъжка игра и сърцати футболисти, които се раздават за публиката.

Р.Д.: Да продължат да ни радват с прекрасната си игра . Ние ще сме винаги зад тях както досега, независимо от обстоятелствата и ще продължим да ги подкрепяме и обичаме както досега .

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Green Ladies честитят рождения ден на Георги Терзиев, Теро Мантула и Кирил Домусчиев, като им пожелават здраве, семейно щастие и много професионални успехи, с които да радват феновете на любимия отбор – Лудогорец.