Децата на Лудогорец с четири победи на силен турнир в Италия

Снимка: ludogorets.com
Детският отбор на Лудогорец, набор 1999 г., с треньори Ангел Караиванов и Георги Керкелов се представи отлично на силния ежегоден турнир в италианския град Порденоне. Талантите от школата на българския шампион постигнаха четири победи, един равен и една загуба и завършиха на пето място от 24 отбора след Емполи, Партизан (Белград), Рапид (Виена) и Удинезе.

Лудогорец преодоля своята група с две победи и равен срещу съперници от Италия и Бразилия. На 1/8 финала момчетата на Караиванов и Керкелов срещнаха словенския Любляна и победиха с 1:0. На 1/4 финала обаче чакаше сръбският Партизан. Децата от школата на белградския гранд, която минава за една от най-добрите в Европа, спечелиха с 4:1. Впоследствие сърбите стигнаха и до финала на турнира, където загубиха от Емполи. Така за Лудогорец остана възможността да се бори за 5-6 място срещу домакините от Порденоне. "Орлите" изиграха нов силен мач и спечелиха с 3:1, с което влязоха в първата петица.

Голмайстор на отбора стана Мартин Милков с четири гола. По едно попадение реализираха Еге Реват, Неджми Мушов и Калоян Тодоров.

Пресслужба на ПФК Лудогорец