Лош терен притеснява Лудогорец

Снимка: 7 дни спорт
Притеснения има треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев преди утрешния 1/2-финал за Купата на България с Локомотив Пд. Въпреки че разградчани имат аванс от 2 чисти гола след първата среща у дома, те не са спокойни.

Основният проблем на треньора е свързан с лошия терен на Локомотив. Тревното покритие на Лаута вече на няколко пъти създаде големи главоболия на гостуващите отбори. На практика от терена се оплакаха ЦСКА, Ботев Пд и Левски. Наскоро и Лудогорец се опари от него, след като направи 1:1 в Пловдив и теренът на Лаута беше под всякаква критика. Стойчо Стоев и екипът му се опасяват и от метеорологичните условия. В последните няколко дни над тепетата валя, но по Великден времето се оправи. На дербито с Ботев теренът привидно изглеждаше добре, но само след 43 минути тревното покритие поддаде. Започнаха да летят чимове, а теренът се разкаля. Сега от лагера на шампионите се надяват времето да се задържи сухо, за да може поне теренът да бъде приведен в нормален вид.

От началото на сезона няколко пъти тежки терени попречиха на Лудогорец и доведоха до травми. Теро Мантула беше един от пострадалите от терена на Локомотив Сф в кв. "Надежда". Освен това Светослав Дяков и Христо Златински имаха подобни проблеми.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"