Лудогорец продължава по пътя към шампионската титла (ВИДЕО)

Снимка: ludogorec.net
Лудогорец победи ЦСКА в Разград с 1:0 след гол на Йерун Луму с глава. Двата отбора завършиха срещата с по 10 човека, след като Козмин Моци получи директен червен картон в 85-ата минута, а малко преди края и Апостол Попов от ЦСКА бе изгонен.

Шампионите започнаха срещата доста напористо и печелеха без проблеми борбата за първа топка. Това им осигури предимство в средата на терена, оттам и повече владение на топката. Въпреки това “зелените” не можаха да създадат чисти голови положения пред вратата на ЦСКА заради отличната игра в защита на червените, които се окопаха отлично пред своята Мболи. През това първо полувреме за Лудогорец трябва да бъде отличен Мисиджан, който на няколко пъти постави на изпитание защитата на столичани. Марселиньо пък стреля на няколко пъти, но Мболи без проблеми отрази неговите удари.

През второто полувреме Лудогорец натисна още по-сериозно. За цяло полувреме “червените” минаха центъра едва няколко пъти.

Стойчо Стоев трябваше да направи принудителна смяна и мястото на централния защитник Александров в игра влезе Терзиев. Както и през първото полувреме въпреки голямото си превъзходство шампионите не можаха да стигнат до много 100% положения. В едно от малкото такива след грешка на Попов Мисиджан би над вратата. В 84 минута след грубо нарушение с директен червен картон бе изгонен Козмин Моци. Стойчо Младенов веднага реагира и вкара в игра Мартин Петров на мястото на Гъргоров, който заигра като централен нападател след като Косоко бе заменен от Иван Маркович. Това обаче не помогна и в крайна сметка ЦСКА загуби мача в самия му край. Резервата Луму успя да отбележи с единственото си смислено отиграване след като замени Мисиджан.

С тази победа Лудогорец увеличи преднината си в класирането пред ЦСКА с 7 точки, което почти сигурно означава, че за трета поредна година "лудогорци" ще са шампиони. “Червените” остават на второто място със сигурна виза за Европа.

Статистика и коментари
СНИМКИ
Запис

Още по темата