Юношите на Лудогорец победиха Берое с 1:0 в Стара Загора

Снимки: beroe.bg
Юношите младша възраст на „Лудогорец“ победиха с 0:1 връстниците си от „Берое“ днес в двубой от 26-и кръг на Елитната група до 17 години. Единственото попадение в срещата бе дело на Илиян Цветанов четири минути преди изтичането на редовните 90.

В 4-ата минута Ивайло Ангелов пробва удар от 22 метра, но топката срещна крака на бранител на „Лудогорец“. Тя попадна в Михаел Лалев, който стреля без подготовка от същата дистанция, опитвайки се да прехвърли стража на гостите, но кълбото премина встрани от целта.

Пет минути по-късно Томас Цвятков получи топката отляво по атаката на „Лудогорец“ и стреля от ъгъла на наказателното поле, но Богомил Цинцарски улови без проблем.

В ответната атака дълъг пас бе предназначен за Михаел Лалев, но деветката на „Берое“ не успя да достигне кълбото и то попадна във вратаря на гостите.

Секунди по-късно при центрирана топка в наказателното поле Михаел Лалев бе най-добре пласиран и засече с глава, но кълбото се отби в напречната греда. Последва кратко разбъркване след което топката попадна в Борислав Русков, който отново центрира в наказателното поле, но стражът Емил Господинов прояви добър рефлекс и боксира.



В 52-ата минута Томас Цвятков потърси намиращия се в малкия пеналт Йордан Николов с пас, успореден на голлинията, но Богомил Цинцарски бе по-бърз в ситуацията и улови преди играчът на „Лудогорец“ да играе с кълбото.

След точно час игра Денислав Александров стреля от ъгъла на наказателното поле, насочвайки кълбото в горния десен ъгъл на вратата на „Берое“, но Богомил Цинцарски изби в ъглов удар. При последвалото центриране Йордан Николов засече с глава, но топката премина покрай целта.



Четири минути преди изтичането на редовните 80 при центрирана топка в наказателното поле Илиян Цветанов се бе извисил над всички и с глава насочи кълбото малко под напречната греда на вратата, пазена от Богомил Цинцарски, който остана безпомощен в ситуацията, и резултатът бе открит – 0:1.

Стартовия състав на Лудогорец: 1. Емил Господинов – 4. Петър Петров, 3. Венцислав Керчев, 21. Даниел Гергов, 14. Преслав Петров – 5. Иван Тодоров, 13. Антонио Тошев – 7. Светослав Бонев, 8. Денислав Александров, 9. Мартин Кирилов – 10. Томас Цвятков

ОЩЕ СНИМКИ

beroe.bg