Лудогорец спечели отново Купата на България (ВИДЕО)

Снимка: LAP.bg
В уникално зрелище се превърна финала за купата на България. Лудогорец и Ботев представиха отлично ниво и изиграха много оспорван мач. Феновете на двата отбора създадоха уникална атмосфера на пълния стадион-красавец в Бургас. В началото на срещата привържениците на двата финалиста изпяха химна на България, загатвайки, че срещата ще се превърне в празник. Феновете се отчетоха и с благотворителна акция, събирайки пари за болно дете. Финалът за купата на България запази традицията да е трилър с неизвестен край.

Срещата започна равностойно без сериозни опасности пред двете врати. “Канарчетата” опитваха да затварят добре пространствата в своята половина и да стоят близо до своите съпернци. Това очевидно затрудни шампионите, които не успяха да разгърнат типичния си комбинативен стил. От своя страна “зелените” излязоха пределно мобилизирани с единствена идея да върнат купата в Разград. Първото сериозно положение се откри пред Терзиев, които нацели гредата след удар с глава. Дори Терзиев да беше по-точен, голът нямаше да бъде зачетен, защото страничният съдия маркира засада. След почивката “орлите”видимо вдигнаха оборотите и натикаха Ботев в пеналта пред Стаховяк. След няколко разбърквания се откриха свободни пространства пред футболистите на Лудогорец, но Марселиньо и Безяк биха над вратата. Към 55 минута феновете на Ботев взеха нещата в свои ръце. С много димки и заря ултрасите нажежиха обстановката до червено. Точно в този момент след отлично изпълнен корнер от неподредената защита на пловдивчани се възползва Безяк и отбеляза за 1:0. В следващите минути главният съдия бе принуден да прекрати срещата защото факлите, които бяха хвърлени на стадиона запалиха лентите и рекламните пана. За да бъде потушен този мини пожар трябваше на терена да бъде докаран пожарен автомобил. Мачът беше прекратен за 17 минути и двата отбора трябваше да се приберат в съблекалнята.

След този таймаут футболистите на Лудогорец продължиха да доминират на терена. “Канарчетата” пък не съумяваха да изострят играта в предни позиции. За да раздвижи играта Станимир Стоилов смени Куртеан с Лиус Педро. На мястото на колебливия Мариан Огнянов се появи Вандер Виейра. Последният коз за пловдивчани бе Иван Цветков, който смени Доре. От своя страна Стойчо Стоев опита да затвори играта. Първо Луму смени Мисиджан, а после Марселиньо и Безяк бяха сменени от Златински и Кишада. Минути преди края на срещата празникът на стадион “Лазур” бе напът да бъде опорочен. Най-запалените привърженици на Ботев счупиха една от оградите на стадиона и да нахлуят на терена. Главният съдия Георги Йорданов за втори път бе принуден да прекрати мача. Към футболистите на Лудогорец полетяха седалки и бутилки с минерална вода. В създалата се суматоха се наложи пред сектора на пловдивчани да бъде изграден плътен полицейски кордон. След няколко минутни разправии съдията Георги Йорданов все пак взе решение да завърши срещата. В последните минути шампионите се окопаха много добре пред вратата на Стоянов и не позволиха сериозни опасности. Червен картон получи Вандер след грубо влизане в краката на Александров. Последният съдийски сигнал дойде при резултат 1:0 на Лудогорец. Така стартираха празненствата в Разград, които ще продължат в Неделя, когато ще бъде връчена шампионската титла на Лудогорец.

Статистика и коментари



Още по темата