То се видя, че Лудогорец е най-добър

Снимка: ludogorets.com
То се видя,че Лудогорец е най-добър. Финалът за Купата на България го показа. Преди двубоят се прокраднаха съмнения от различен характер. Традицията показваше,че Ботев(Пд) може да губи финали от софийските отбори,но си взима своето с отбори от страната.

Също така финалът си е финал. Само един мач е. А Ботев имат играчи като Доре, Куртеан и Хамза, които могат да направят разликата ако не за цяло първенство поне за 90 и повече минути ако се наложи.

И постоянно се втълпяваше в последно време тезата, че Лудогорец завърши първенството не в ударен стил, а леко уморен. И, че Ботев може да се възползва от тази умора при "зелените".

А фактите са, че дори тази година, когато отборът на Лудогорец е уж уморен през пролетта стана шампион няколко кръга преди края на първенството.

Точно заради своя опит "зелените" не се оказаха никак "зелени". Развоят на финала тръгна уж с повече натиск на Ботев, но Лудогорец държаха здраво подстъпите си и дебнеха.

До момента в който Безяк с кинжален удар в началото на втората част донесе "италианската" победа с 1:0.

Отборът от Разград показа и изключително хладнокръвие с оглед събитията на терена. Първо мачът започна по-късно защото трябваше да се махат хвърлени ленти откъм "жълто-черния" сектор В.

После играчите на Стойчо Стоев издържаха на напрежението когато тревата на стадиона бе подпалена като синури.

И след това когато пак трябваше да се спира мача заради нахлуване на фенове на Ботев на терена и играчите на двата отбора да прекарат известно време в съблекалните.

И още нещо. Ботев(Пд) имат невероятна публика. На същия стадион "Лазур" на финал за Купата на България през 2012 година и Локо(Пд) показа,че също има вярна публика.

Но и в двата случая спечели Лудогорец. Вярно, и двата пъти трудно защото пловдивските отбори са стабилни и с история в нашия футбол. В момента Лудогорец пише своята история. Има и още нещо.

Стадион "Лазур" по принцип не е истинския стадион на Черноморец, а на Нефтохимик. А Нафтата носят "зелени" екипи. И може би затова обстановката на "Лазур" предразполага отборите в "зелени" екипи да побеждават.

Михаил Савов, sportonline.bg