Най-доброто, с което разполагаме!

Снимка: ludogorets.com
Преди броени дни един български отбор отново заслужи признанието на цялата държава като спечели както шампионата, така и купата на страната. Този отбор, разбира се, е Лудогорец. Все повече започва да се затвърждава хегемонията на разградчани във футболното ни първенство.Много хора отричат този факт и се опитват да очернят клуба от Лудогорието, като нееднократно ги обвиняват в купуване на съдии, наблягат на факта, че нямат огромна публика, че нямат история.

Ето какво ще ви кажа аз - да, Лудогорец няма дългогодишна история. Точно обратното – само 3-годишна, но за тези 3 години ръководството, екипа и играчите доказаха на българския запалянко, че не им е нужна история, за да са най-добрите, за да играят красиво и да печелят, просто защото се раздават докрай. Да, те нямат и многохилядна публика, но за сметка на това и малкото фенове, които имат са им верни, обичат ги. Дори когато имаха няколко поредни слаби мача, те бяха там – на стадиона. Те не вдигаха плакати, за да гонят ръководство или собственици. Те не се опитаха да диктуват на действащите лица какво да правят. Точно обратното! Те просто вършеха своите задължения като фенове на отбора. Плащаха по 10лв., а не по 3, за да отидат на домакински мач. Обикаляха страната, та дори и Европа, просто за да знае отбора, че те са с тях, че им вярват. Та нали затова са феновете.

Друго обвинение срещу разградските момчета е, че не били български отбор, че имали много чужденци. Да, така е, но всъщност ядрото на отбора е чисто българско. Не видяхме ли колко по-различно играхме срещу Валенсия, когато го нямаше Златински, колко е трудно да контролираме играта, ако го няма Дяков да държи средата на терена, а дори да не споменавам Влади Стоянов, без когото Лудогорец нямаше да има тези незабравими мигове в Европа. А какво видяхме преди 2 дни в Бургас, един Лудогорец с 5-ма българи в титулярния състав и един Ботев с целии ... 3-ма. Но Ботев си е Ботев, те имат многохилядна публика, все пак са от Пловдив, така че са си български отбор. Манталитета, който имаме ние българите няма да се промени, винаги ще гледаме в чуждото русло, колкото и да ни се иска да сме европейци.

Но да се върнем на настоящите шампиони. Всъщност Стойчо Стоев е човека, който направи така, че сега, когато спечелиха цели 2 купи да няма нито един футболист, който да не се чувства на място. Точно като в един голям европейски отбор той даде шанс на всеки от играчите да покаже какво може и кой повече, кой по-малко, те се доказаха. Затова този отбор, тези момчета, заслужават не просто купата, те заслужават и нашето уважение. Защото в една държава, където всеки плюе опонента си, всеки гледа само себе си и не хае за останалите, те успяха да съхранят най-важното в този спорт – любовта към играта! Честито момчета! Ние се гордеем с вас!

Виолета Стефанова

Ако и вие искате да изкажете своето мнение, което да бъде публикувано в сайта може да ни пишете на email fans@ludogorec.net