Кирил Домусчиев: Никой не се продава, пари не ми трябват!

Кирил Домусчиев коментира дълго пред журналисти бъдещето на клуба и целите пред Стойчо Стоев. Разградчани днес победиха Черно море с 3:1, а след мача получиха златните медали и за трета поредна година купата на шампионите. Домусчиев потвърди, че Стойчо Стоев остава треньор, а целта е влизане в групите на Шампионската лига.

"Методи Томанов е човекът оркестър при селекцията. Надявам се и с помощта на Стойчо Стоев да бъдем по-силни през лятото и да прославим българския футбол. Не, играчите не се продават, нямаме нужда от пари. Ние играем да славим българското и да постигаме успехи. Така че нямаме нужда от тези пари", заяви Домусчиев.

"Аз съм човек перфекционист, изисквам максималното и е нормално да критикувам моите треньори или подчинени. Надявам се заедно в един екип ще успеем да постигнем максималното. Стойчо Стоев разбра къде са ми критиките и смятам, че от тук нататък имаме възможност да подобряваме нещата. Договорът на Стойчо Стоев е до 2015 година, от там нататък всичко зависи от него. За съжаление българските треньори бяха забравени, нямаха възможност да черпят от това, което се случва на запад. Стойчо Стоев ще има възмжоност не само да покаже своя потенциал, но и да учи и да се развива в правилната посока. Повечето хора ме мислеха за луд миналото лято, 42-ма - 43-ма треньори искаха да застанат начело на Лудогорец. Но аз наблюдавах Стойчо Стоев лично с работата си в Миньор и Монтана. Успяваше да вдигне отбори без бюджеж, не взимали по шест месеца заплати и успяваше да ги накара да играят на прилично ниво с грандовете. Това ме впечатли. Обадих му се по телефона и без да се познаваме го поканих. Моят нюх, който ме е водил в бизнеса, не ме подлъга. Ултиматумът пред него е класиране в групите на Шампионската лига. Ако продължава да развива потенциала си и с наша подкрепа, имаме шанс да го направим. Ако не успеем, не означава, че ще го сменим. Важно е как ще играем, как ще се представим. Не може да съдим от един мач за качествата на Стойчо Стоев", добави бизнесменът.

Домусчиев обяви и кои ще бъдат конкуренти на Лудогорец за следващия сезон: "Всички са ни конкуренти. На първо място слагам "Ботев", защото имат интелигентен и добър собственик, който смятам, че ще прави всичко възможно този клуб да се развива. Надявам се неговите треньори и щаб да не го подведат. Не са за подценяване на ЦСКА и "Левски", най-малко заради подкрепата, която имат и потенциала, който може да реализират. Литекс традиционно е дразнител за нас, това е клуб с традиции от последните години. Има доста клубове, които не са за подценяване. Дай Боже Лудогорец отново да е шампион догодина. Не си мислете, че апетитът ни е приключил, напротив - става все по-голям",

Домусчиев намекна за далавераджийски мачове, като индиректно, въпреки че не го назова, имаше предвид Локомотив (Пловдив), който загуби преди няколко кръга от Литекс с 0:5: "За мен 10 или 12 отбора е оптималната схема на "А" група, но с повече мачове. Не искам да виждам отбори, които с "Левски" и ЦСКА играят силно, а с Литекс, примерно падат с 0:5. Така че да се надявам, че ще има едно истинско първенство догодина и ще подкрепя феърплея. Аз лично съм за схема да има по четири мача. Но ако има отбори като Любимец или Пирин Гоце Делчев - няма смисъл, да има по четири мача, трябва да има плейофна фаза. Ако отборите станат 10, е по-добре да няма плейофи и да се играят по четири мача."

Домусчиев коментира и поведението на феновете на стадиона: "Днес на стадиона около 60 процента от публиката е от Разград, всички останали са от Североизточна България и по-далечни краища на страната, което ме радва. Ако погледнете колко зрители са гледали награждаването, ще видите, че Лудогорец е много популярен в България. Искам да не разочароваме тези хора. Днес пуснахме 1500 правостоящи, надявам се, че няма да ме накажат от БФС. Не знам дали видяхте, че днес нямаше една фойерверка, една димка или едно пакетче семки, които да са хвърлени на стадиона. Тези така наречени фенове да ги няма. Това лято започва изграждане на една от трибуните, а от зимата вероятно и останалите три сектора. Надяваме се догодина да ви поканим и да открием новия стадион."