Двама национали подписаха с Лудогорец

ПФК Лудогорец привлече двама национали от "звездния" отбор до 19 години, класирал се за европейското първенство в Унгария през юли. Става въпрос за Преслав Петров и Александър Василев. Родените през 1995 година таланти идват при шампионите по настояване на старши-треньора Стойчо Стоев и спортния директор Методи Томанов като част от политиката на Клуба за привличане на млади футболисти, които да развият потенциала си в ПФК Лудогорец. Двамата национали ще бъдат на разположение на Стойчо Стоев още в самото начало на лятната подготовка заедно с привлечения през март Вандерсон.

Преслав Петров е юноша на Литекс, като за последно е носил екипа на "Видима-Раковски", Севлиево. Играе еднакво добре на поста централен защитник и ляв бек.

Александър Василев е възпитаник на школата на Чавдар (Етрополе). През миналия сезон играе за ПФК "Калиакра". В тима от Каварна е използван като ляв бек, халф, а в някои мачове е пускан и зад нападателя.

Петров и Василев бяха неизменна част от националния отбор на България до 19 години, който се пребори с Италия, Швеция и Чехия. На финалите в Унгария талантите на България могат да постигнат нов голям успех, ако се класират в първите шест - участие на Световно първенство.