Лудогорец гласи спаринг и с АПОЕЛ

Поредна много престижна контрола може да има Лудогорец по време на лятната си подготовка. Шампионите, които за първи път избраха да не проведат заключителния си лагер в Австрия, сега ще са в Англия. Както е известно, отборът на Стойчо Стоев иска да срещне възможно най-силни отбори, за да се подготви добре за атаката на Шампионската лига. Поредният съперник, с който Лудогорец ще може да играе на Острова, е АПОЕЛ Никозия.

Шампионът на Кипър също ще направи лагер в Англия. Тимът от Острова на Афродита също ще участва в най-престижния турнир на Стария континент. Още по-любопитно е, че АПОЕЛ е вероятен съперник на разградчани в плейофния кръг на надпреварата.

Както е известно, там Лудогорец ще бъде сред непоставените, докато във 2-ия и 3-ия предварителен кръг ще бъде сред поставените тимове.

До този момент са ясни част от контролите на Лудогорец на английска земя. Разградчани трябва да срещнат двата гранда на румънския футбол - Стяуа и Динамо Букурещ. Обсъжда се вариант за спаринг и с друг много престижен съперник Андерлехт. Шампионът на Белгия е дал принципното си съгласие да играе контрола с Лудогорец, но до момента няма подписан договор. На Острова разградчани ще играят и с уелския Гап.

Очаква се до няколко дни разградчани да обявят официално всички дати за контролите по време на лятната подготовка. На българска земя тимът ще има само един спаринг и той по-скоро ще бъде учебна игра.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"