Треньор на Лудогорец спечели медал от лекоатлетически крос

Треньорът от Детско-юношеската школа на Лудогорец Диян Ангелов спечели медал от участие в лекоатлетическо състезание. Наставникът на малките орли се включи в кроса по улиците на Разград днес.

Това е 48-мото издание на крос „Освобождение”, той се провежда винаги на 28 януари – Деня на Разград, но тази година заради големите студове по това време бе отложен, което пък увеличи рязко броя на участниците в състезанието – над 300.

47-годишният Диян Ангелов, който е най-успелият футболист с разградски корени с играта си в испанския Осасуна и българските Славия, Левски и Локомотив София, бяга с ветераните. Остана със сребърен медал след оспорван финален спринт с друга спортна фигура от Лудогорието – борецът Ремзи Реджеб, който е световен шампион от миналата година на първенството на планетата за ветерани. Трети остана миналогодишният победител в състезанието – преподавателят във филиала на Русенския университет Румен Ангелов.

Дистанцията, на която се състезаваха ветераните, бе 600 м., за останалите възрастови групи варираше между 600 и 2200 м., бяга се по централни разградски улици, докато кросът тече, те са затворени за движение.