ОФИЦИАЛНО: Лудогорец привлече Браян Ангуло

Снимки: Пресслужба на ПФК Лудогорец
След близо тримесечни преговори Лудогорец финализира един от най-очакваните трансфери, привличайки играч от най-доброто първенство в света - испанското. Колумбийският защитник Браян Ангуло, който доскоро е играл срещу световните мегазвезди Меси, Роналдо, Бейл, Анхел Ди Мария и др., подписа с шампионите и от събота започва тренировки с новите си съотборници на лагера в Смолян. Трансферът на Ангуло стана възможен благодарение на намесата на собственика на Клуба Кирил Домусчиев.

Сделката беше финализирана днес в София, а подпис под контракта сложи президентът на Клуба Александър Александров. Той връчи и фланелката на играча.

„Щастлив съм. Смятам, че трансферът ми в Лудогорец е поредната стъпка напред в кариерата ми. Ще имам възможност да играя в евротурнирите, което е моя мечта отдавна“, заяви Ангуло пред клубния сайт.



Защитникът има впечатляваща визитка. От 2012 г. за Гранада е изиграл 49 мача и е отбелязал 1 гол. През изминалия сезон от 38 двубоя в Примера дивизион левият бек е записал пълни 90 минути в цели 34 мача.



Преди да премине в Гранада 24-годишният Браян Ангуло е играл в колумбийския Америка (Кали), португалските Боависта и Лейшоеш, както и в испанските Депортиво (Ла Коруня), Райо Валекано и Балеарес. Попадал е и в юношеските формации на колумбийския национален отбор. Влиза в плановете и на настоящия селекционер на мъжкия тим на латиноамериканската страна Хосе Пекерман.

Трансферът на Браян Ангуло е поредната крачка на ръководството на Лудогорец по изграждането на тим, който да атакува групите на Шампионската лига. Преди него в Клуба бяха привлечени бразилският полузащитник от Португеза Вандерсон и юношеските национали Преслав Петров и Александър Василев.

Пресслужба на ПФК Лудогорец

Още по темата