Йордан Минев: Някой явно иска да се махна от Лудогорец

Снимка: ludogorec.net
След привличането в Лудогорец на левия бек Браян Ангуло, все no-усилено се заговори, че титулярът Йордан Минев може да седне на пейката или да напусне. Именно по този повод „Тема Спорт" потърси национала за кратко интервю. Ето какво каза Минев за бъдещето си при разградчани и амбициите през новия сезон.

Данчо, свършихте ли това, което бяхте запланували за първия лагер в Смолян?

- Да, макар че беше доста тежко. Работихме предимно за физическата издръжливост. Знаете през миналия сезон колко много мачове изиграхме. Но няма начин, това е професионалният футбол и трябва да се справяме. Чака ни обаче още здрава работа, за да можем да постигнем целите си.

Стойчо Стоев заяви, че от контролата с Евроколеж не могат да се правят изводи. Какво е твоето мнение за представянето на отбора в нея?

- Целта беше да се сработим, да проверим физическото си ниво. Да отиграем някои ситуации. Мисля, че това бе най-важното на този етап.

Какво е мнението ти за Дюделанж, който ще е първият ви съперник по пътя към групите на Шампионската лига?

- Не трябва да подценяваме никой. Видяхте какво стана на световното дотук. Отбори като Алжир, Коста Рика, САЩ и Гърция никой не ги брои за живи, но бият наред. Така че трябва да подхо-дим максимално отговорно към съперника и да продължим. В тази игра няма фаворити отдавна. Излизаме сериозно, играем нашата си игра и бием. Това е формулата.

Запазихте отбора си от миналия сезон. Това ще ви помогне ли по-лесно да изпълните целта - влизане в групите на Шампионската лига?

- Надявам се. Ще играем мач за мач, противник за противник. Пък докъде ще стигнем, времето ще покаже. Сметки без кръчмар няма да си правим, защото ще ни излязат солени накрая. Аз не си падам по безцелното говорене.

Лудогорец привлече класен ляв бек в лицето на Браян Ангуло от Гранада. Какво е мнението ти за него и притесняваш ли се, че може да загубиш титулярното си място?

- Грам не ме притеснява. Няма проблеми. Тъкмо и аз ще си вдигна малко нивото. Треньорът е този, който ще преценява кой ще му свърши по-добре работа. Ако той се представя по-силно от мен, да играе. Ако не - ще почива и това е. Аз не се плаша от конкуренцията. Сърдити няма да има. Дано Ангуло и останалите нови успеят да се впишат бързо в отбора.

Напоследък се появиха информации в медиите, че може да напуснеш Лудогорец, че си пред трансфер в Кипър. Каква е истината?

- Нищо вярно няма. Пишат само глупости. Някой явно иска да се махна от Лудогорец. Пращат ме къде ли не, но засега съм си в Разград. Нито треньорът е говорил с мен, нито президентът, нито собственикът. Ако го направят и кажат, че няма да разчитат повече на мен, няма проблем. Събирам си багажа и си тръгвам. Но засега няма нищо. Имам договор с Лудогорец за още една година и искам да го изпълня. Дойде левият бек (б.а. - визира Ангуло) и веднага почнаха да ме пращат наляво-надясно. Глупости. Скоро може и да ме съберат с брат ми в Ботев Пловдив, тъй като Любо Пенев пое отбора.

Какво всъщност е мнението ти за завръщането на Любослав Пенев и Красимир Балъков в А група?

- Перфектно, супер. Те са се доказали като добри треньори и това може само да е в плюс за нивото на българския клубен футбол. Пожелавам им да пробият в Лига Европа с Ботев Пловдив и Литекс. Важно е обаче да имат и късмет.

Следиш ли какво се случва в ЦСКА и вълнува ли те това по някакъв начин?

- Чак да ме вълнува. Не се интересувам какво става в ЦСКА. Пожелавам и на тях дано да пробият в Лига Европа. Имат добър отбор, събраха качествени футболисти. Най-важното е финансово да се оправи положението и да си взимат момчетата всичко редовно. Защото не е приятно да си чупиш краката и два-три месеца да не си взел една стотинка. Не е сериозно и не е нормално. Гледам и сега, след като Бадема си тръгна, какви коментари имаше в сайтовете под тази новина. Плюят го, че бил мислил само за пари. Хайде нека на тези, дето пишат подобни неща, да не им платят три заплати пък да ги видим тогава. Това са си три месеца, не 45 дни. Как да живее този човек три месеца без пари. Като ти опре ножа в кокала и се чудиш какво да правиш... Нали и той семейство храни. Така че Бадема си постъпи много правилно.

Тема Спорт