Лудогорец U21 победи Берое с 4:1, Браян Ангуло с първо попадение

Снимки: ПФК Берое
Юношите на Лудогорец до 21 години победиха с 4:1 Берое в приятелска среща, която се игра в град Трявна. Още в 5-ата минута „беройци“ получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, отсъден заради нарушение срещу Никола Грозданов. Зад кълбото застана Кирил Личев, но ударът на дефанзивния халф на „заралии“, насочен в центъра на вратата, срещна тялото на стража Емил Господинов.

Десет минути по-късно Браян Ангуло пробва късмета си от далечна дистанция, но кълбото премина над целта.

В 18-ата минута „разградчани“ получиха право да изпълнят пряк свободен удар, заложен на 30 метра от вратата на Богомил Цинцарски. Топката срещна стената от играчи и стана предпоставка за контраатака, завършила с дълъг пас към Венцислав Иванов, но десетката на „беройци“ не успя да достигне кълбото, което напусна терена в аут.



Седем минути по-късно отборът на „Лудогорец“ успя да открие резултата. Браян Ангуло проби през двойката централни защитници на „старозагорци“ и остана сам срещу Богомил Цинцарски, който нацели посока на удара, но не успя да го парира изцяло и топката влетя в мрежата за 0:1.

В 34-ата минута „разградчани“ съумяха да удвоят резултата в своя полза. При центриране от ъглов удар Венцислав Керчев бе заел добра позиция на ъгъла на малкия пеналт и с глава успя да прехвърли борещия се за кълбото Богомил Цинцарски, вкарвайки за 0:2.



Четири минути след това Венцислав Иванов върна едно попадение след като получи добър пас от дълбочина и останал сам срещу Емил Господинов, постави кълбото технично под тялото на стража на „Лудогорец“ – 1:2.

В 40-ата минута тимът на „Лудогорец“ можеше на два пъти да върне преднината си от два гола, но ударите на Теймар Марем и Преслав Антонов не намериха целта, отразени от Богомил Цинцарски.

В началото на втората част Денис Цолев имаше голова възможност на два пъти, но ударите му не намериха рамката на вратата.



В 56-ата минута Мартин Кирилов проби по дясното крило и навлязъл в наказателното поле потърси с пас, успореден на голлинията, Томас Цвятков, който отблизо технично преодоля Богомил Цинцарски за 1:3.

След точно час игра Денис Цолев нанесе изненадващ удар по земя от далечна дистация, срещнал десния страничен стълб на Богомил Цинцарски.



В 73-ата минута Денислав Александров изпълни пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле, но невероятният рефлекс на Богомил Цинцарски предотврати попадение.

Пет минути след това Томас Цвятков бе намерен в наказателното поле и от непосредствена близост оформи крайното 1:4 с плътен удар отблизо.

Лудогорец U21: Емил Господинов, Кристиян Михайлов, Тейнур Марем, Браян Ангуло, Венцислав Керчев, Саиф Хашим, Кристиян Китов, Пламен Пенев, Олег Димитров, Преслав Антонов, Георги Кънчев
Резерви: Енгин Махмуд, Томас Цвятков, Преслав Петров, Денислав Александров, Денис Цолев, Антони Иванов, Любомир Христов, Мартин Кирилов, Кристиян Джамов
Старши треньор: Георги Дерменджиев

Пресслужба на ПФК Берое