Христо Златински в Лудогорец до 2016 г.

Националът Христо Златински подписа нов договор с Лудогорец, пише "7 дни спорт". Един от основните футболисти в състава на Стойчо Стоев сложи подписа си под нов контракт, който ще го задържи в Разград до лятото на 2016 г.

Христо Златински пристигна в Лудогорец през миналото лято, след като се раздели с бившия си отбор Локомотив Пд. Роденият в Благоевград халф бързо се утвърди в състава на шампионите и изнесе някои от най-тежките мачове през кампанията. Златински вкара и дузпата срещу Партизан, която вкара отбора в групите на Лига Европа. Той записа общо 51 мача във всички тези турнири, като завърши и втори сред голмайсторите с цели 12 попадения, а единствено Роман Безяк имаше повече. Настоящият договор на третия капитан на тима изтичаше в края на сезона, но сега той ще остане в Разград минимум още една състезателна година.

По информация на "7 дни спорт" ръководството на шампионите ще предложи договори и на други от основните си футболисти. В края на сезона изтичат контрактите на Светослав Дяков, Роман Безяк, Йордан Минев, Александър Барт, Жуниор Кайсара и Козмин Моци.

Вестник "7 дни спорт"