Пламен Гетов: Лудогорец още е зависим от Марселиньо

Бившият главен селекционер в школата на Лудогорец Пламен Гетов смята, че е настъпил моментът да бъде реализиран голям пробив в Шампионската лига. Според него отборът разполага с нужната класа и опит, за да влезе в групите през новия сезон.

"Разградчани продължават да са на нивото от миналия сезон. Играят по един и същи начин, с едни и същи футболисти. Има тук там някоя незабележима промяна, но тя е свързана най-вече с вкарване на нови детайли в комбинациите. Особено забележимо е, че в момента играят по-бавничко и мудно. Не се хвърлят толкова много, защото знаят каква е истинската им стойност. Пестят донякъде сили, а донякъде още им липсва малко практика. Но със сигурност с вдигането на оборотите и навлизането в сезона ще видим далеч по-силна и бърза игра. Мисля, че много трудно ще влязат в Шампионска лига, но вече са готови. Вече имат нужния опит и наивните грешки на разтежа няма да бъдат допуснати отново, както срещу Базел, а преди това и с Динамо Загреб", каза Гетов.

Също така той коментира и селекцията: "Ще видим дали новите ще се впишат или ще се резерви, което се е случвало. Ако има обаче отново толкова много срещи, Стойчо Стоев пак ще върти състава. Мисля, че специално от новите Анисе е много качествен футболист. Но трудно може да се намери човек, който да изземе функциите на Марселиньо и да го измести. Просто от неговата игра и настроение зависи изцяло поведението на Лудогорец на терена. Ето и срещу един непретенциозен тим като Дюделанж се видя, че те имат лека зависимост от него. Той бе в основата на всички интересни комбинации, докато беше на терена. Просто Марселиньо придава магия на играта. Трябва клубът сериозно да потърси негов заместник, макар че тези неща не стават лесно. Трудно е да откриеш футболист с такава фантазия и поглед върху играта", каза майсторът на пряк свободни удари.

Бившият полузащитник на Левски, ЦСКА и Спартак Плевен прогнозира, че и през новия сезон зелените ще диктуват модата в А група. "Няма кой да ги спре. ЦСКА и Левски направиха селекции, но са далеч от нивото им. Същото се отнася и за Литекс. Ако всичко е нормално разликата отново ще е сериозна", завърши Гетов.

Иво Бързаков, вестник "Тема спорт"