Стойчо Стоев: Има какво да се променя

Ето какво сподели старши треньора на Лудогорец след загубата от Хасково с 1-0 в първия кръг на "А" група.

"В момента и аз не мога да си отговоря защо загубихме. Една от причините е, че доста лежерно играхме преди почивката и тов ани подлъга, че едва ли не мачът ще е лесен. Знаехме, че Хасково ще играе по-затворено и ще разчита на контраатаки. Създадоха си 1-2 положения, вкараха си момчетата, браво за което.

След това второто полувреме опитвахме, но натискът ни беше по-стихиен, отколкото масиран. Хубаво е, че загубата дойде сега, в такъв момент. Да, неприятна е, но идва сега, рано. Надявам се тази загуба да ни стресне. Аз още в Англия казах на момчетата, че не играем добре, въпреки победите. Ако искаме да победим Партизан в Европа, по съвсем друг начин трябва да се играе, за да може да се печели."

Специално аз очаквах толкова добра игра от домакините, защото те са новак, пред собствена публика играят, а и срещу шампиона. Очаквах да са агресивни, ентусиазирани, нормално е това за тях. Гледах Хасково с Левски и видях, че са организиран отбор, с качества да оцелее в елита.

Насоките бяха съвсем други, малко използвахме дълбочината на атаката, прекалено много използвахме ширината. А така се създават и грешки, има празни пространства в нашата половина и един отбор с бързи играчи може да ги използва.

Положителното е да ни покаже, че не сме в това състояние. По едно време момчетата бяха много самоуверени в това, което постигат. В Англия биеха, но това са контроли, официалните мачове са друго. Най-хубавото от тази загуба е, че дойде да ни стресне и да се види, че ни чака още много работа.

Мисля, че мачът беше коректен, Хасково играе съвсем коректно, а ние винаги сме си били такива. Ние никога не пречим на противника, затова и домакините заслужават похвали.

Има неща, които ще трябва да се променят. На нас ни липсваше скорост. Надявам се да сме заблудили Партизан, тъй като те имаха съгледвачи. Ще се опитаме още следващите мачове да сме по-добре. Далеч съм от мисълта, че смените не са се стремели да обърнат мача, просто не ни се получиха нещата".

Още по темата