Дерменджиев дебютира с успех на кормилото на Лудогорец (СНИМКИ и ВИДЕО)

Шампионът на България постигна своята първа победа за сезона. Лудогорец се наложи над състава на Марек с класическото 3-0. Голмайсторите в срещата бяха Върджил Мисиджан(51), който се разписа малко след почивката, Жуниор Кишада(85) също записа името си сред голмайсторите в заключителната част на двубоя, а автогол на Милен Лахчев, в 13-та минута, откри резултата.

Георги Дерменджиев бе дал почивка на голяма част от титулярите, с цел да ги запази за важния реванш с Партизан идната седмица. Домакините контролираха изцяло развоя на срещата, като с постоянни пробиви по двата фланга застрашаваха отбора на Марек. Точно след слизане и центриране на Върджил Мисиджан по лявото крило, „зелените” поведоха в резултата. Центрираната топка рикошира в Милен Лахчев и влетя във вратата Марек. До края на полувремето, Лудогорец контролираха срещата и не допускаха почти никакви опасности пред своята врата. Единственото чисто положение за гостите бе озоваването на Крум Бибишков очи в очи с Чворович, но стражът на „орлите” спаси. От Марек имаха претенция и за дузпа, която не бе уважена, както и отменен гол, но играта бе спряна много преди топката да бъде запратена в мрежата на разградчани.

Втората част започна с удвояване на резултата. Върджил Мисиджан бе голамйсторът за Лудогорец и с попадението си, до голяма степен предреши изхода на мача. До края на полувремето бе отменено попадение на Вандерсон за „зелените”, а появилият се като смяна Фабио Ешпиньо, намери Жуниор Кишада, който оформи крайният резултат от 3-0. След първият успех в родната „А” Група, Лудогорец може да мисли по – спокойно за важната среща, която го очаква в Белград, на негостоприемния стадион „Юна”.

Статистика и коментари
СНИМКИ