ВИДЕО: Кирил Домусчиев за чудото Лудогорец

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев беше гост в "Предаването" по TV7. Той разкри каква е печелившата рецепта за успеха на разградчани в Европа. Както е известно, "орлите" се класираха за групите на Шампионска лига, а през миналия сезон достигнаха до 1/8-финалите на Лига Европа. Той говори и за бъдещите цели на отбора.

"Надявам се да откраднем точки от Ливърпул, Реал (Мадрид) и Базел. Целта е пред отбора е да играе футбол в истинския смисъл на думата, не играчите да се блъскат. За да направиш това нещо трябва да имаш и съответните футболисти, които не можеш да намериш у нас. Успех само с български играчи няма как да има. Ние сме в топ три на клубовете в нашата държава, които инвестират най-много. Ще има помощни игрища, трибуна, осветление, съблекални, всичко за юношите. Инвестираме в кадри, но трябва да сме реалисти. Без да обиждам колегите от Ботев (Пловдив) или когото и да било – няма как да се пробие със собствени юноши. Трябва да се търси правилната смес", каза Домусчиев.

Той отново взе отношение по темата с феновете на ЦСКА, с които влезе в конфликт. Причината за това е, че "червените" ултраси подкрепяха Стяуа (Букурещ) в плейофите на Шампионска лига. "През 1945, 1946 , 1947 г. много хора са считали, че е абсурдно да си фен на току-що създадения от военните ЦСКА. Както ние симпатизираме на Манчестър Юнайтед и на други отбори, всеки има право на свое мнение", заяви още босът на шампионите.

Бизнесменът разкри, че е освободил Стойчо Стоев, тъй като той вече не е бил способен да надгражда, като се е замислял и за треньор от чужбина. "Казвал съм, че българският футбол страда от липсата на специалисти. Както образованието страда от липсата на добри учители. Същото е с футбола – няма класни треньори за школата, какво остава за професионалния футбол. Нашите наставници се броят на пръсти в чужбина. Нямаме квалифицирани треньори като румънците, сърбите, гърците", добави Домусчиев.



TV 7