От Лудогорец ще предложат нов договор на Марселиньо

Ръководството на Лудогорец ще предложи нов договор на звездата на тима Марселиньо преди края на годината, пише "7 дни спорт". Плеймейкърът на разградчани показва високо ниво в последния месец, като беше с основна заслуга при отстраняването на Стяуа в Шампионската лига. Съвсем наскоро Марселиньо навърши 30 години, но продължава да бъде основна фигура в тима. Неслучайно именно бразилецът заедно със Светослав Дяков и Йордан Минев е сред играчите на Лудогорец, които бяха несменяеми титуляри при Ивайло Петев, Стойчо Стоев и сега при Георги Дерменджиев.

Настоящият договор на Марселиньо изтича в края на сезона. От януари халфът на разградчани ще може да преговаря спокойно с всеки друг отбор, и то като свободен агент. Точно заради това ръководството на зелените иска да си осигури услугите му за още време. Лудогорец ще предложи едногодишно удължаване на договора му, като това трябва да стане преди приключване на календарната година.

Освен Марселиньо с изтичащи договори са още Светослав Дяков, Роман Безяк, Йордан Минев, Козмин Моци и Александър Барт. Съвсем наскоро с отбора преподписа друг от основните футболисти - Христо Златински. Националът ще играе за шампионите до лятото на 2016 г.

Поради сгъстения цикъл от мачове обаче за момента ръководството и играчите трудно могат да намерят време да седнат на преговори. Очаква се това да стане в следващата пауза за националните отбори или след приключване на двубоите от Шампионската лига.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"