Много ”турски” този Лудогорец, бе!

Групата хейтъри, за които Лудогорец е като хемороид в задника, имат две опорни точки. Едната са кренвиршите. Другата: “Турци сте”! Трета няма, защото във футболно отношение за какво да ги настъпиш делиорманците? ЦСКА още гол не им е вкарал, Левски отличие не им е взел. Хората за две години ще запишат рекордните 32 мача в Европа (а може и повече), а предишният им треньор Стойчо Стоев за едно участие в турнирите отстрани 5 пъти повече съперници, отколкото Стойчо Младенов за 10 години! И нито веднъж зелените не са ставали за срам срещу някой Люцерн, Иртиш, Тампере, ОФИ, Зимбру, Мира или друго заводско формирование.

За съжаление на хейтърите и предпоследната им опорна точка започна да се срива сериозно. При това разклати я любимецът им Любослав Пенев. За задаващите се ключови мачове на държавния ни тим срещу Хърватия и Норвегия Чичовото повика шестима национали от “турския” Лудогорец. В същото време цялата българска “А” група дава едва 7! И тогава изниква един елементарен въпрос. Когато някакъв отбор дава шестима български национали, а всички останали накуп колкото него, кое е по-българското !?

Още по-значимото в случая “Лудогорец” е, че той не е взел тези хора наготово. Вратарят Владо Стоянов например бе прогонен от Красимир Балъков не просто от Черноморец, а направо от България! И когато Ивайло Петев го върна обратно, перничанинът си го спомняха само майка му и баща му. Светослав Дяков стана национал едва след като Лудогорец го спаси от мъката “Локомотив София” и го доразви като футболист. Да не говорим за Мишо Александров, на когото бе забранено да стъпва в Борисовата градина, а по-късно и натирен от сателита на ЦСКА Академик София като... ”свършил с футбола”. Сашо Александров пък бе просто едно примерно момче в ТИМперията, преди да премине при шампионите и да развие потенциала си. Ами Йордан Минев? Че той след ЦСКА мислеше за отказване от футбола, бутайки кариерата си към фалит във второразредния Ботев! На практика от всичките шестима национали единственият, който пристигна със статут на такъв в Лудогорец, бе Христо Златински. Да не забравяме, че бройката на повиканите от Делиормана щеше да е още по-внушителна, ако не бе контузено и онова момче Георги Терзиев, също някога мачкано зверски от Красимир Балъков в Бургас.

И като теглиш чертата, накрая какво излиза? “Турският” Лудогорец не само е по-български от всички останали състави в “А” група, но и единствен работи за каузата “национален отбор”. Лудогорец е единственият тим в елита, който е развил качествата на шестима футболисти така, че те от общопрактикуващи ритнитопковци да станат национални състезатели. Така че, господа хейтъри, опорната точка за “турците” можете да си я заврете там, където ви мъчат хемороидите.

Владимир Зарков, вестник "7 дни спорт"