Селекцията на Лудогорец зависи от ШЛ

Лудогорец работи активно по зимната си селекция. Въпреки че има още повече от 2 месеца до отваряне на трансферния прозорец, в Разград вече имат списък, по който се действа. Точно поради тази причина спортният директор на клуба Методи Томанов не присъства на последните няколко мача. Един от най-доверените хора на Кирил Домусчиев от известно време е в чужбина, където следи набелязаните футболисти.

По информация на "7 дни спорт" обаче в момента в Лудогорец няма нито един трансфер, който да бъде считан 100%. Причината за това е неяснотата около отбора. Лудогорец има осигурен бюджет за попълнения в зимната пауза, но все още се чака да се види къде ще играе тимът в през пролетта.

Желанието на Кирил Домусчиев е тимът му да се класира за евротурнирите и след Нова година, както през миналия сезон. Затова той може да отпусне по-сериозни средства за подсилване на състава. В момента разградчани са на второто място в Група В на Шампионската лига, като имат реални шансове да продължат в Европа и за фазата на директните елиминации.
Ако Лудогорец играе само в "А" група и турнира за Купата на България, то тогава шампионите може да направят по-скромна селекция. В Разград смятат, че в момента разполагат с най-балансирания състав в първенството.

Постовете, на които шампионите ще търсят нови играчи, са външен полузащитник и централен бранител. На крилата Лудогорец има само трима футболисти - Мишо Александров, Дани Абало и Върджил Мисиджан. Там задължително ще се търси още един играч, който да засили конкуренцията. Най-близо до подпис е румънският национал Козмин Матей. От сегашния му клуб Динамо Букурещ и без това търсят тим, на когото да го продадат заради финансовата криза при кучетата.

Симеон Кичуков, Вестник "7 дни спорт"