Лудогорец излиза за победа срещу ЦСКА

Лудогорец се намира в серия от 5 поредни шампионатни победи срещу ЦСКА, но за първи път по време на тази поредица е в ролята на изоставащия отбор в класирането. Армейците имат и комфортна преднина от 5 точки на върха, което поставя значително напрежение в лагера на шампионите.

Лудогорец е задължен да търси успех на „Армията” в събота, защото в противен случай свалянето на ЦСКА от лидерската позиция ще се превърне в доста трудна задача. При загуба, армейците ще се откъснат на цели 8 точки. Но и равенството не върши работа на Лудогорец, заради по-тежката програма на разградчани до края на редовния сезон. След суперсблъсъка в събота, на двата отбора им остават още 6 мача преди да започнат плейофите. А ЦСКА е по-облагодетелстван откъм съперници.

На разградчани им предстоят много трудни гостувания – на Берое в 18-ия кръг и на Литекс в 20-ия. Друг напечен двубой е и този с Левски в Разград. Но двете визити ще са особено решителни за тима на Георги Дерменджиев. Старозагорци летят високо, а ловчанлии ще се хвърлят на нож срещу шампионите. Лудогорец няма да мине леко през нито един от двата отбора с каквито и да е способи, и възможността да загуби точки в тези срещу не е никак малка.

Единственият по-тежък мач на ЦСКА пък е гостуването на Ботев Пд и донякъде това на Локомотив София. В останалите двубои обаче армейците са отявлен фаворит и ако затвърдят досегашното си представяне, би трябвало да спечелят с лекота.

Всичко това говори, че при равенство в съботното дерби, на Лудогорец ще му е много трудно да задържи изоставането си от 5 точки. Дори напротив – то може да нарасне, а с това надеждите за четвърта поредна титла ще започнат усилено да се топят...

Иво Бързаков, вестник "Тема спорт"