Лудогорец вкарва както си поиска на "Стойчовия" ЦСКА

Че "Лудогорец" е комплекс на Стойчо Младенов е ясно и се знае. Разградчани са като черна котка за треньора на ЦСКА, който още няма победа над тях в "А" група, а в Делиормана няма дори гол. В събота се задава поредното издание на дербито между двата отбора, което обещава да бъде повече от интересно не само заради традициите, а и заради битката за първото място, която се завързва кръг след кръг.

Статистиката обаче е много интересна и освен че е категорично на страната на разградчани, показва и една много интересна тенденция. На първо място тенденциите сочат, че "Лудогорец" може да вкара на Стойчовия ЦСКА както си поиска. Просто шампионите са го правили по всякакъв начин - с глава, с крак, от фаул, с шпагат.

Първият двубой на Младенов срещу разградчани си остава може би и най-драматичният до този момент. Онова 1:0 в Разград с гола на Мирослав Иванов от фаул имаше цената на първа титла за "Лудогорец". Тогава през май 2012 г. Деко вкара най-важния гол в кариерата си, а сигурно и най-красивия, този, който няма да забрави никога. По-нататък разградчани доказаха, че могат да вкарат на ЦСКА, както си решат и с която част на тялото искат.

Следващият шампионатен двубой между двата тима пак завърши с 1:0, и то пак в Разград, а голмайстор беше Марселиньо. Тогава той се разписа с глава след центриране на Данчо Минев. На следващия сезон 2013/14 дойде и феноменалната серия на "Лудогорец" от 4 победи над ЦСКА, и то без дори разградчани да пуснат гол. При 4-те успеха под ръководството на Стойчо Стоев "Лудогорец" вкара, както си иска - Мишо Александров вкара след страхотен удар с левия крак извън наказателното, Мисиджан пък го направи след като топката удари гредата след изстрел на Марселиньо и му беше заложена на гюме. В следващия мач Дани Абало разстреля Райс М'Боли, който половин минута ставаше от земята след фаул, изпълнен от Фабио Ешпиньо.

Най-ефектният гол пък беше вкаран от вече изгонения Йерун Луму през миналия сезон. Младокът се разписа след страхотен летящ плонж в последната секунда на мача, който ознаменува третата поредна титла на "Лудогорец".

През този сезон "Лудогорец" игра само веднъж с ЦСКА, но би с 2:0. Първо Мисиджан вкара след центриране на Шоко, макар и да не знае точно как се разписа. Холандецът се хвърли на шпагат, изпревари Апостол Попов и просто засече топката във вратата. После същият този Вура подаде на Хамза, който вкара с глава пред слисания поглед на Вальо Илиев.

Другата интересна закономерност е, че задължително поне един нов футболист на "Лудогорец" се разписва срещу ЦСКА. Дани Абало караше първия си сезон в Разград, когато вкара на "червените", същото важи и за Мисиджан, както и за Хамза през тази кампания. Така че армейците трябва да са нащрек в събота. "Лудогорец" доказа, че е опасен от всякаква ситуация и с всеки свой футболист. Да му мислят "червените" защитници.

Вестник "7 дни спорт"