Голямото откритие на Лудогорец

След Владислав Стоянов Лудогорец за втори път случва на добър вратар. Голямото откритие на шампионите през есента безспорно се казва Милан Борян. Ще е много жалко ако ръководството на "орлите" не успее да го задържи, тъй като той демонстрира отлични качества.

Канадският национал изигра едва три мача с екипа на "орлите". Това бе напълно достатъчно да проличи, че е класен вратар. Изключваме неубедителната му намеса на "Анфийлд", тъй като му бе първи мач, а пък и топката му бе върната много лошо.

Макар че рядко застава под рамките на вратата и не би трябвало да е в оптимана форма, Борян изигра впечатляващ мач срещу Ботев Пловдив и през втората част спаси своя тим.

Борян умело излиза при високите топки, притежава отличен рефлекс и се справя добре, когато се наложи да играе с крака. Освен това, казано на футболен език, е "перде", което е много важно за един вратар. И не на последно място има добра преценка и навреме излиза да пресича пасовете, попаднали зад гърба на бранителите.

Ако ръководството на Лудогорец иска да има добра алтернатива и конкуренция на Стоянов, трябва да се опита да задържи Борян, чиято договорка с клуба е до Нова година. А защо не и да го налага. По този начин дори и националът на България да бъде продаден, "орлите" няма да имат проблеми за един от най-важните постове във футбола.

Бисер Тошев, Sportal.bg