Отпуснаха още 1 милион лева за стадиона в Разград

Снимка: ludogorets.com
Реконструкцията на стадион "Лудогорец Арена" ще продължи с ускорени темпове и през 2015 година, като за целта Община Разград е осигурила 1 млн. лева, съобщи днес кметът на Разград Денчо Бояджиев. В момента се работи денонощно, за да приключат довършителните дейности по строителството на сектор "Б".

За реализацията му през 2014 г. бяха осигурени 3 млн. лева по проекта "Региони в растеж". Реализацията на обществената поръчка започна в края на август, като срокът за изпълнение е 180 дни - т.е. до края на февруари. Строително ремонтните дейности предвиждат цялостната реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена" - Сектор "Б", който ще носи името на Козмин Моци.

Изгражда се монолитна стоманобетонна конструкция, като над трибуните в момента се прави козирка от метална конструкция с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни. Ще се обособят стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, душови помещения, стаи за треньора, допинг контрол и др., както и технически, и помощни помещения за обслужване на стадиона, сервизни помещения за посетителите.

След този етап, ще започне реконструкцията и на останалите сектори. Цялостната реконструкция на стадиона ще приключи до края на 2015 година. За нея собствениците на Лудогорец трябва да осигурят 20 млн. лева, а приносът на Община Разград е общо 4 млн. лв.

От 2016 година ще може да се ползва целият обем на стадиона, като ще има възможност да се играят и мачове от евротурнирите. Очертава се "Лудогорец Арена" да е единственият лицензиран стадион в България, с най-хубавата специализирана спортна база за футбол, заяви още Бояджиев.

Sportal.bg