Петима от Лудогорец на турнир с България U19

Петима от общо седем повикани юноши на Лудогорец са попаднали в съставът на юношеския национален отбор на България до 19 г. за Международния футболен турнир „В памет на Валентин Гранаткин”. Както е известно тимът, воден от Александър Георгиев, ще вземе участие в надпреварата, която ще се проведе в Санкт Петербург (Русия) от 3 до 11 януари 2015 година.

Първият мач на националите е срещу Казахстан на 03.01.2015 г. от 11:00 часа (българско време) на Петербургския Спортно-Концертен Комплекс. Вторият двубой е срещу тима на Словения на 04.01.2015 г. отново от 11:00 часа (българско време) на Петербургския Спортно-Концертен Комплекс.

Ето какво сподели селекционерът Александър Георгиев преди заминаването на отбора за Русия:

„В средата на декември проведохме първи тренировъчен лагер-сбор с този отбор. Имахме 4 дни на разположение, през които да се опознаем с играчите. Доволен съм от подготовката. Всички 24 момчета, които повикахме, показаха голямо старание и положиха много усилия. Когото и да бях взел в Русия, нямаше да сгреша. Отиваме на първи турнир с този отбор. Целите ни са да играем хубав футбол и да се представим на добро ниво. Ще се стремим да извлечем максимума от всеки мач. Очакват ни битки, в които момчетата трябва да покажат характер и воля за победа“, заяви Георгиев.

Сред избраните от Александър Георгиев попадат Емил Господинов, Преслав Петров, Венцислав Керчев, Томас Цвятков и Мартин Кирилов, от първоначалната група са отпаднали Денислав Александров и Кристиян Джамов.

Срещите от турнира може да гледате тук.