Нужни ли са нови играчи на Лудогорец?

Трансферната политика на "Лудогорец" е сред най-коментираните теми в последните няколко седмици. Разградчани традиционно са един от най-интересните отбори в този период, след като са най-добре обезпечени и логично могат да си позволяват трансфери за сериозни суми. Реално обаче нужни ли са му нови играчи на Георги Дерменджиев?

Най-вероятно и треньорът на шампионите си е задавал този въпрос доста пъти по време на паузата. Ако погледнем генерално, то разградчани имат може би най-широкия състав в "А" група с изключение на един-два поста. След завръщането на Милан Борян, вече си имат трима вратари, като е много малко вероятно и тримата да получат сериозен брой игрови минути в остатъка от сезона. Още повече че на шампионите им предстои да играят много важни мачове, в които експерименти няма да се правят.

В защита нещата може и да не са като през есента заради напускането на Мантула и Шоко, но и определено не са зле. Все още в тима са Моци, Терзиев, Сашо Александров и Барт за центъра, както и Минев, Кайсара, Витиня, Ангуло, както и Александър Василев и Преслав Петров за бековете. Бройката е повече от достатъчна, за да се изкара спокойно кампанията. В средата на терена пък и качеството, и количеството са още по-сериозни и със сигурност доста треньори завиждат на Георги Дерменджиев. Там той разполага с Дяков, Златински, Ешпиньо, Анисе, Марселиньо, Вандерсон и Ернандес. Какво да иска повече, след като през миналата година ситуацията не беше толкова добра. Даже нещо повече, пролетта на 2014 г. "Лудогорец" я изкара само със Златински и Ешпиньо, но това не попречи на тима да стане шампион с 12 точки разлика.

Може би единствените "пробойни" на "Лудогорец" са в авангарда. За място в атаката се борят Безяк, Хамза и Кишада, но да приемем, че всеки има проблеми в момента. По крилата също са трима - Александров, Абало и Мисиджан. Дори и с подобна бройка обаче Георги Дерменджиев пак не трябва да има извинения, за да стане шампион. Още повече че треньорът може и да прибегне до някои ротации. Дали пък не се готви и интересна смяна на схемата за пролетта?

Вестник "7 дни спорт"