Георги Дерменджиев: Контролите ще покажат какво сме свършили

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев от вчера отново провежда нормални тренировки в Турция, след като времето в курорта Белек се оправи. Специалистът разказа пред "7 дни спорт" как върви подготовката вече близо седмица.

"Дъждът тук не можа да ни обърка плановете, тук времето вече се нормализира и всичко върви по план. Дъждовното време ни позволи да влезем във фитнеса, така че успяхме да наблегнем и на други неща. Тук фитнес центърът е перфектен и предлага всичко необходимо. Днес (б. р., вчера) сутринта като стъпих на терена дори се изненадах, че нямаше вода, все едно не е валяло", каза треньорът пред "7 дни спорт".

Той разкри и на какво ще набляга до края на лагера в Турция, който приключва следващия вторник. Дотогава шампионите играят с "Гройтер Фюрт" на 18 януари и с "Динамо" (Москва) два дни по-късно.

"Готвим се комбинирано. Досега наблегнахме на издръжливостта и физическата сила, но в никакъв случай не сме спирали да работим и с топка. Знаете, че при нашия отбор това е много важно. Контролите предстоят след няколко дни, като те ще покажат какво сме свършили и на какъв етап сме. Аз съм доволен от всички момчета, хубавото е, че нямаме здравословни проблеми", добави Дерменджиев.

Специалистът говори и за представянето на младите футболисти от школата Олег Димитров, Веселин Любомиров и Денислав Александров, които са на лагера в Турция.

"Те са били с първия отбор, така че се справят много добре. Бързо се адаптираха и се радвам за тях, тъй като имат качества. Батковците дори им правят реверанси понякога, но в никакъв случай не ги галим с перца, тренират здраво", завърши Георги Дерменджиев.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"