Дерменджиев: Не съм фен на изненадите

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев коментира пред Sportonline свършеното от тима му в подготвителния период.

„По едно време се говореше, че играта на "Лудогорец" е станала предсказуема и трябва да се измисли нещо ново. Аз не съм привърженик на това да залагам на изненади в тактическо естество, когато "Лудогорец" има изграден печеливш стил. В този смисъл това, което търсех в начина на подготовка в Турция и после в Испания, го постигнах. Работих върху функционалните показатели. Доволен съм, че играхме контролни срещи със силни отбори, които ни поддържаха тонуса“, започна Георги Дерменджиев.

Треньорът смята, че двубоите с "Берое" за купата не трябва да притесняват неговия отбор.

„Няма как да сме притеснени от факта, че започваме сезона с трудни мачове за купата с "Берое" и за първенство с "Литекс" като гост, и с "Левски" в Разград. Просто програмата е ясна от доста време и сме настроени за тези срещи. Имаме респект към отбора на "Берое" с който започваме сезона, както и към другите съперници, които следват след това в първенството и за купата. Но ние ще си играем нашата игра и преследваме нашите цели докрай и за първенство и за купата. Със сигурност няма да подценим купата за сметка на първенството“, красноречиво отговори Дерменджиев.

Наставникът на шампионите смята, че в плейофите всичко може да се случи и всеки отбор да победи останалите.

„Шампион измежду ЦСКА и "Лудогорец" ще стане този отбор, който направи по-малко грешки. Въпросът е ние да направим възможно минималния брой грешки. Казвам това, защото във футбола всичко става. Също така в плейофите, където ще играят силните отбори от първата шестица, в даден мач всеки може да бие всеки“, призна Дерменджиев.