Георги Дерменджиев: Мачът с ЦСКА не решава титлата

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде пресконференция в навечерието на дербито с ЦСКА. Дерменджиев сподели очакванията си за сблъсъка на „Лудогорец Арена“, като говори и за новия наставник на армейците Галин Иванов.

Очакванията ви за мача с ЦСКА?

Надявам се да стане един добър мач. Искам да зарадваме всички фенове, които ще дойдат на стадиона.

Всичките скандали около ЦСКА могат ли да бъдат от плюс за Лудогорец?

Не, категорично. Аз съм на мнение, че играта на терена няма нищо общо с това, което се пише и говори. Убеден съм, че премиите за ЦСКА ще бъдат сериозно завишени специално за този мач. В щаба на армейците добре знаят колко важен е двубоят и какво означават трите точки на терена на Лудогорец. Футболистите на ЦСКА ще бъдат крайно мотивирани и концентрирани за това дебри. Съперникът ще излезе с най-доброто.

При победа над ЦСКА Лудогорец дърпа с шест точки. Този мач решава ли титлата?

Не, този мач няма да реши титлата. Но трите точки са еднакво важни и за двата отбора.

Наясно ли сте с това кой нападател ще води атаката на Лудогорец срещу ЦСКА – Роман Безяк или Жуниор Кишада?

Естествено, че съм наясно. Знам кой ще води атаката срещу ЦСКА. Това ще го разберете на мача.

В медиите се появи информация, че някои основни играчи могат да напуснат Лудогорец след края на сезона заради изтичащи договори. Може ли това да окаже негативно влияние в предстоящите срещи?

Не, по никакъв начин. Лудогорец е една много сериозна организация, която не може да бъде изненадана в нито един момент. Действията се контролират внимателно.

За кой пост към момента Лудогорец има нужда от подсилване?

Като свърши първенството, тогава ще коментираме.

ЦСКА смени треньора. Познавате ли Галин Иванов и какво е мнението ви за него?

Винаги когато има промяна в треньорското ръководство на даден отбор, се забелязва подем. Не познавам работата на Галин Иванов. Знам, че дълго време е бил в школата на ЦСКА и има успехи. Колегата ми Стефан Грозданов бе заявил в едно интервю, че Галин Иванов му е като бял лист. Аз уважавам мнението на един специалист като Грозданов и съм съгласен с мнението му, че ние трябва да бъдем предпазливи.

Абало и Ешпиньо още не са преподписали договорите си. Ще продължат ли да намират място в състава на Лудогорец?

Много я коментираме тази тема. Не е сериозно. Това са футболисти, които са в договорни отношения с клуба. До изтичането на тези контракти те са играчи на Лудогорец. Когато аз реша, тези момчета ще влязат да играят. И ще играят, както трябва, което означава, че ще се раздадат максимално. Те са допринесли много за нашия клуб, но и клубът е направил много за тях.

Четири дни след мача с ЦСКА срещате Левски. „Сините“ са надъхани да се преборят за класиране на финал в турнира за Купата. Ако някоя врачка ви каже, че ще загубите единия мач, имате ли предпочитания кой?

Странен въпрос. Имам предпочитания, но няма да ги споделя.