Георги Дерменджиев: За нас Купата на България е важна колкото титлата

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели очакванията си за реванша с Левски от 1/2 финалите в турнира за Купата на България.

- Отърси ли се Лудогорец от загубата в Стара Загора и готов ли е тимът за мача с Левски?
- Вече коментирахме двубоя с Берое. Това бе един не добър двубой за нашия тим. Но тази среща е минала. В навечерието сме на полуфинала с Левски и вниманието ни е насочено към този реванш за Купата на България. Мачът ще е с голям заряд. Важен е и за двата отбора. Смятам, че сме готови и физически, и психологически.

- Очаква е стадионът да е пълен. Това може ли да ви повлияе?
- Може да повлияе позитивно върху мача и да се получи един спектакъл. Едно е да се играе на пълни трибуни, друго е на полу празен стадион. При пълен стадион футболът ще спечели. Предпочитам Лудогорец винаги да играе пред много фенове. Ние не веднъж сме излизали пред препълнени трибуни.

- Какви са кадровите проблеми на тима преди двубоя срещу „сините“?
- Имаме двама трайно контузени – Данчо Минев и Юнес Хамза. Не се възстановяват по специална програма и не са в групата. Всички останали са готови да излязат срещу Левски.

- Доколко е важна за вас Купата на България?
- Целите на Лудогорец винаги са високи. Играем и в този турнир на 100 процента. Реваншът с Левски по важност не отстъпва на двубоите в „А“ група. Трябва да направим всичко възможно да го спечелим и да се класираме на финала.

- Резултатът от първия мач 0:0 кого облагодетелства?
- Никого. Няма фаворит. Реваншът започва също от 0:0. Резултатът от Разград дава възможност и на двата отбора да стартира от равни позиции. Убеден съм, че Левски ще направи всичко възможно, за да спаси сезона. Този полуфинал за „сините“ е вратата към участие в Лига Европа.

- Негативен развой на полуфинала може ли да се окаже фатален за Лудогорец в борбата за титлата?
- Не може да се окаже фатален. Все пак става въпрос за два различни турнира.