Георги Дерменджиев: Ще направя промени за мача с Ботев

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели очакванията си за предстоящия мач с Ботев на базата в Коматево. Наставникът на шампионите се върна и на загубения полуфинал от Левски с 0:1 в сряда.

- Г-н Дерменджиев, очакванията ви за мача с Ботев (Пд)?
- Ботев показа добър футбол във всичките и мачове в първата шестица. Петър Пенчев разполага с добър колектив. Футболистите не са обременени. Играят свободно срещу всеки тим. Така ще бъде и срещу нас в неделя.

- Преди реванша с Левски казахте, че както и да свърши мачът няма да повлия върху двубоите от първенството. Продължавате ли да твърдите същото?
- Естествено. Сега дори футболистите още повече ще искат да докажат себе си и да покажат класата си. Коментирахме срещата с Левски надълго и широко. Имахме доста възможности в София. Просто допуснахме една колективна грешка в последната минута и ни вкараха гол. Едно недоглеждане ни коства участие във финала за Купата.

- В какво психологическо състояние е тимът след загубата на стадион „Георги Аспарухов“?
- Преодолявали сме не един и два подобни моменти. Момчетата изживяват загубата от Левски, защото са свикнали да побеждават и да се борят за всеки трофей до край. Има разочарование след отпадането за Купата на България.

- След мача с Левски имаше не малко коментари относно съдийството на Ивайло Стоянов и някои негови решения в ущърб на Лудогорец?
- Глупаво е да коментираме съдията, когато сме загубили даден мач. Няма смисъл да се връщаме назад. Предпочитам да гледам моя отбор и да се концентрирам върху нашите си проблеми. Всеки, които е гледал двубоя, сам може да прецени какви са били решенията на рефера.

- Ще направите ли промени в стартовия състав за двубоя с Ботев в сравнение със срещата за Купата?
- Има вероятност да направя промени с оглед на това, че някои на играчи им се събраха доста мачове.

- Възможно ли е първенството да бъде решено още този уикенд?
- Лично аз мисля, че първенството няма да бъде решено този уикенд. Срещите в първата шестица са непредсказуеми.

- Кой е основният конкурент на Лудогорец за титлата към днешна дата?
- Всеки до четвърто място може да ни е конкурент. Както ви казах, мачовете са непредсказуеми, силите са изравнени. Много е трудно сега да ви посоча един тим. Нещата се променят с всеки един кръг.

- Притесняват ли ви някои писания в медиите, че може да бъдете сменен?
- Прогнозите на капацитетите за моето бъдеще не ме интересуват.