ОФИЦИАЛНО: Бруно Рибейро е новият старши треньор на Лудогорец

Португалският специалист Бруно Рибейро е новият старши треньор на шампиона на България Лудогорец. Той подписа своя договор след продължителни преговори с президента на клуба Александър Александров и спортния директор Методи Томанов. Бруно Рибейро ще се присъедини към лагера на отбора в Смолян в петък, придружен от двамата си помощници Марсело Чагас и Андрю Смит.

В екипа му влиза и новият треньор на вратарите Милан Стойкович. Двамата испански кондиционни треньори Серхио Марти и Хавиер Рамос, които работят в Лудогорец от началото на миналата година, остават и ще продължат да се грижат за кондиционната подготовка на отбора.

Бруно Рибейро е от дълго време в полезрението на ръководството на Лудогорец. За подписа му шампионът на България се пребори с два именити отбора от Острова. 39-годишният специалист се ползва с препоръките на известни имена в треньорската професия и е сред най-обещаващите млади специалисти в Европа. Той стана фаворит за треньорския пост в Лудогорец, след като другият именит кандидат отпадна по семейни причини в последния момент.

„Идвам в голям отбор. Впечатлен съм от това, което направи Лудогорец в Шампионската лига миналия сезон. Надявам се да постигнем същото“, бе първият коментар на Бруно Рибейро.

Междувременно футболистите на Лудогорец заминаха за Смолян, където ще протече първата част от лятната подготовка. През изминалите два дни футболистите минаха пълни медицински и фитнес тестове под надзора на кондиционните треньори Серхио Марти и Хавиер Рамос.

Отборът изпълнява предварително подготвената програма, която беше одобрена и от новия старши треньор. Както вече ви съобщихме, националите на Лудогорец получиха кратка почивка и ще се съберат за медицински изследвания и фитнес тестове в столицата на 20 юни.

Пресслужба на ПФК Лудогорец